Hlavní obsah

Jablonec - Karviná 1:0Jablonci pomohl k těsné výhře gól do šatny

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Malinský 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce vyhráli v nedělním utkání nejvyšší soutěže nad Karvinou 1:0. Hosté sice jako první dopravili míč do sítě, ale VAR přišel na porušení pravidel. Krátce před poločasem pak Malínský rozhodl o vítězství týmu Petra Rady. Domácí vyhráli v lize po pěti zápasech a naladili se úspěšně před startem v Konferenční lize.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Tomáš Malínský (čelem) z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Karvinští se museli v utkání obejít bez potrestaného trenéra Webera, jehož nahradil na lavičce asistent Baránek. Do utkání však měli lepší vstup a ve čtvrté minutě se mohl po chybné přihrávce Považance prosadit Bartošák, v nadějné pozici ale přestřelil.

Ve 20. minutě se už hostům podařilo dostat míč zásluhou Túlia do sítě, sudí Batík však po konzultaci s videorozhodčím branku pro ofsajd neuznal. Karviná následně neuspěla ani o chvíli později, kdy Buchta hlavičkoval po centru Túlia do břevna.

Když už se tak zdálo, že se oba týmy rozejdou do poločasové přestávky smírně, naskočil si ve třetí minutě nastaveného času jablonecký Pleštil na centr Holíka a jeho hlavičku usměrnil do sítě z bezprostřední blízkosti Malínský. Třicetiletý záložník vstřelil svůj 15. ligový gól v kariéře a premiérový v tomto ročníku.

Domácí převzali ve druhé části tempo hry a po odvráceném rohovém kopu se mohl trefit znovu Malínský, brankář Bolek však tentokrát jeho povedený pokus vytáhl nad břevno. Vzápětí se po průniku jabloneckého Holíka neprosadil ani Kratochvíl.

Oboustranně bojovné a tvrdé utkání nedohrál domácí útočník Doležal, jenž se po hodině hry zranil po souboji se Stropkem a hřiště opustil na nosítkách. Karvinský záložník viděl za svůj zákrok žlutou kartu.

Severočeši přesto dál nepouštěli soupeře do tlaku a sami mohli jít několikrát do dvougólového vedení. V 69. minutě byl například blízko branky Zelený, jenže jeho pohotovou ránu tečoval bránící Papadopulos na břevno.

Naději hostů na remízu poté držel především brankář Bolek, který zasáhl jak dvakrát proti šancím střídajícího Vaníčka, tak včas zneškodnil i další pokus Zeleného, jenž chtěl karvinského gólmana zaskočit dalekonosným pokusem z vlastní půlky hřiště.

Karviná se naopak k výrazné šanci v závěru nedostala a navíc musela dohrávat i bez zraněného obránce Buchty, jenž utržil po souboji se Surzynem krvavé zranění. Slezané tak prohráli v Jablonci i šestý ligový zápas.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - MFK Karviná 1:0 (1:0)
Branka: 45.+3 Malínský. Rozhodčí: Batík - Kubr, Dohnálek - Hocek (video). ŽK: Holík, Martinec - Papadopulos, Stropek, Buchta, Túlio, Qose, Bartošák. Diváci: 2468.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Považanec - Pleštil (78. Vaníček), Houska, Kratochvíl (84. Surzyn), Malínský (78. Martinec) - Doležal (60. Nešpor). Trenér: Rada.
Karviná: Bolek - Santos, Buchta (90.+2 Šindelář), Dramé (77. Svoboda), Křapka - Stropek (77. Zych) - Bartošák, Qose, Túlio, Šehič (67. Bartl) - Papadopulos. Trenér: Baránek.

Reklama

Související témata: