Hlavní obsah

Slavia předvedla neskutečný obrat! Přišla však o klíčového hráče. Sparta s Jabloncem jen remizovala

Aktualizováno

Plzeň si v sobotu pojistila první příčku tabulky. Nedělní program 8. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl zbývající tři zápasy. Sparta remizovala doma s Jabloncem 1:1, stejným výsledkem skončil i duel Karviné s Teplicemi. Vršovické derby ovládla po mohutném obratu Slavia, která ve druhém poločase vsítila pět branek a raduje se z vítězství 5:1 nad Bohemians. Přišla však o obránce Takácse.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie se radují ze čtvrtého gólu.

Článek
Fotogalerie

Letná byla dějištěm duelu pohárových účastníků. Sparta ve čtvrtek remizovala v Evropské lize v Kodani s Bröndby bez branek, Jablonec v Konferenční lize porazil Kluž 1:0. Letenští doma v lize se Severočechy neprohráli už 16 utkání po sobě a jinak tomu nebylo ani dnes. Sparta vstoupila do zápasu skvěle, ale ve zbytku zápasu polevila a z duelu bere pouze bod za remízu 1:1.

Předposlední Karviná přivítala poslední Teplice a na první vítězství v ligové sezoně nedosáhla. Severočeši dokázali rychle odpovědět na branku Čmelíka z 54. minuty a z Karviné vezou remízu 1:1. Vylepšili si tak svoji bilanci, kdy před nedělním zápasem  prohráli v Karviné posledních 6 zápasů. Trenér domácích Weber chyběl na lavičce kvůli druhé části trestu za červenou kartu.

Slavii se už ve 21. minutě utkání proti domácím Bohemians zranil obránce Takács. Původně to vypadalo na vytočené koleno, ale pozdější zprávy hovoří o tom, že jde o poranění zadního stehenního svalu. Ještě, než zraněného beka vystřídal Ševčík, využila Bohemka své přesilovky a chopila se vedení, které udržela až do 56. minuty, kdy Stanciu proměnil penaltu, která byla nařízená za faul na Bořila.

V tu chvíli ještě nikdo netušil, jakou kanonádu sešívaných Stanciu svým gólem spustí. O pár minut později se prosadil Ling, vzápětí skóroval Kuchta. Poté byla nařízena další penalta, ke které se postavil Krmenčík. Ani on nezaváhal a vstřelil svůj první gól za Áčko Slavie. O poslední branku zápasu se postaral Schranz, který zvyšoval na konečných 5:1.

Program 8. ligového kola:
Pátek
Olomouc - Ostrava 1:1
Hradec Králové - Pardubice 2:0
Sobota
Slovácko - Zlín 3:0
Liberec - Mladá Boleslav 2:1
Plzeň - České Budějovice 2:1
Neděle
Sparta - Jablonec 1:1
Branky: 4. Drchal - 48. Čvančara
Karviná - Teplice 1:1
Branky: 54. Čmelík - 56. Trubač
Bohemians - Slavia 1:5
Branky: 22. Chramosta - 56. Stanciu z penalty, 63. Lingr, 65. Kuchta, 72. Krmenčík z penalty, 76. Schranz

Reklama

Související témata: