Hlavní obsah

Spasitel Hejda trhal v Ďolíčku síť! Takovou ránu jsem od něj nikdy neviděl, smál se plzeňský kouč Bílek

Blanický rytíř. Když je fotbalové Plzni ouvej, vytáhne jí trn z paty stoper Lukáš Hejda. Zápasů je celá řada. Namátkou, Viktorii vystřelil na podzim 2018 zlaté tři body v Lize mistrů na půdě CSKA Moskva, před rokem v lize proti Mladé Boleslavi, v listopadu 2014 proti Spartě. Úřaduje i v této sezoně, v roli kapitána. Před týdnem rozhodl duel s Budějovicemi (2:1), v sobotu pumelicí z hranice šestnáctky zařídil Plzni ligový triumf nad Pardubicemi (1:0) u Botiče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda (druhý zprava) právě vstřelil gól Plzně v utkání s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Krátký nápřah, míč se vzápětí třepetal v pardubické síti. Brankář Boháč byl bez šance. Hejda si radostí zapumpoval, vzápětí na něj naskákali spoluhráči. Díky trefě zkušeného stopera vyhrála Plzeň v Ďolíčku a udržela pozici lídra.

„Ani nevím, jak jsem se tam vepředu octnul. Balon se ke mně krásně vyvalil, zavřel jsem oči a vypálil. Rána se povedla náramně," pochvaloval si Hejda. „Je super, že to tak trefil, že jsme vyhráli. Takovou střelu z takové dálky jsem ale od Hejdy ještě nikdy neviděl," culil se trenér Viktorie Michal Bílek.

Pro Hejdu to byla už 20. branka v české lize. Na stopera hodně solidní bilance. Drtivou většinu docílil z prostoru malého vápna, ze standardní situace. Gól proti Pardubicím vstřelil neobvykle střelou z větší vzdálenosti.

„Dvacet gólů není špatná vizitka, myslím. Doufám, že nějaký ještě přidám. Hodně branek jsem dal ze standardek, jsem vysoký. Těší mě, že jsem teď přispěl ke dvěma výhrám v lize v řadě. Hlavní jsou tři body, góly jsou pro mě nadstavba," podotkl 31letý obránce, který sportovně přiznal, že Pardubice nebyly horším týmem. A že zápas nebyl pro diváky příliš koukatelný. „Fotbalu bylo celkově málo, my máme tři body za jednu povedenou střelu," uzavřel Hejda.

Reklama

Související témata: