Hlavní obsah

Slavia školila nováčka a vylepšila rekord. Liberec ovládl derby, Slovácko dalo pět gólů

Aktualizováno

Plzeň si v sobotu pojistila první příčku tabulky, uspěla i Sparta. Ani mistrovská Slavia ovšem v nedělním programu 9. kola fotbalové Fortuna ligy nezaváhala. Sešívaní porazili nováčka Hradec Králové 4:1 a svůj rekord soutěže posunuli na 54 utkání bez porážky. Podještědské derby ovládl Liberec, v Jablonci vyhrál 1:0. Teplice remizovaly s Olomoucí 0:0, což stálo místo trenéra domácích Kučeru. Mladá Boleslav schytala debakl, doma prohrála se Slováckem 3:5.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta slaví gól v duelu s Votroky.

Článek
Fotogalerie

Mistrovská Slavia byla proti rozjetému nováčkovi z Hradce Králové jasným favoritem, přestože Votroci vyhráli poslední tři kola a v součtu s pohárem v pěti soutěžních zápasech za sebou nedostali gól. V Edenu podle očekávání narazili. Brankář Fendrich brzy věnoval hrubkou sešívaným první gól, nakonec zvítězili 4:1 a vrátili se před Spartu na druhou příčku tabulky. Slavia tak vylepšila svou rekordní sérii na 54 ligových utkání bez porážky.

Léčba Kozlem začíná fungovat. Slovan se po příchodu nového kouče zvedl a poskočil z posledního na 13. místo tabulky. Podještědské derby tradičně patří k ozdobám soutěže. Jablonec vyhrál poslední dva ligové zápasy s Libercem a rivalovi podlehl v jediném z uplynulých devíti derby. Série se ovšem přerušila. Domácí byli většinu zápasu aktivnější, Slovanu však stačil na výhru jediný gól, o který se z přímého kopu postral Tupta.

Jablonecký kouč Petr Rada v minulosti vedl Slovan, Luboš Kozel zase začínal ligovou trenérskou kariéru v Jablonci.

Poslední Teplice doma vyzvaly šestou Olomouc. Díky bez brankové remíze se posunuly aspoň o příčku před Karvinou. Severočeši tak v lize nedokázali Sigmu porazit už dvanáctkrát za sebou. Vyhráli jediné z posledních 11 kol. Naopak Hanáci 7 kol po sobě neprohráli a jsou šestí. Po utkání vedení Teplic odvolalo trenéra Radima Kučeru.

Dvanáctá Mladá Boleslav hostila páté Slovácko a utržila od něj debakl. Domácí Ewerton sice završil hattrick, ale už jen mírnil skóre ve chvíli, kdy hosté měli na svém kontě pět nastřílených branek... Středočechům se přestalo dařit, poslední čtyři kola nevyhráli a zvítězili v jediném z posledních sedmi ligových utkání. Tým z Uherského Hradiště nebodoval v jediném z posledních šesti kol.

Program 9. ligového kola:
Sobota
České Budějovice - Karviná 3:1
Ostrava - Bohemians 4:1
Pardubice - Plzeň 0:1
Zlín - Sparta 2:5
Neděle
Jablonec - Liberec 0:1
Branka: 37. Tupta
Teplice - Olomouc 0:0
Mladá Boleslav - Slovácko 3:5
Branky: 45.+2, 73. a 87. Ewerton - 23. a 58. Jurečka, 17. Kohút, 26. Kalabiška, 61. Petržela
Slavia - Hradec Králové 4:1
Branky: 7. a 50. Kuchta, 40. Samek, 59. Traoré - 90. Kateřiňák

Reklama

Související témata: