Hlavní obsah

Pokuty v Karviné nezabraly. Tak se nedá hrát ani druhá liga, zlobil se brankář Bolek

V týdnu padaly v Karviné pokuty, v neděli proti Mladé Boleslavi měl tým zlomit nepříznivou sérii bez výhry v lize. Poslední tým prvoligové tabulky ale doma nedokázal vstřelit gól, podlehl 0:1 a připsal si desáté utkání bez vítězství.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Petr Bolek z Karviné.

Článek

„Hrozné. Ano, měli jsme těžký los, to ale není absolutně ukazatel. Ve spoustě zápasů jsme vedli, ale nejsme schopni jednogólový náskok ukopat, ubránit. To ale nebyl případ Mladé Boleslavi. Teď to bylo o tom, kdo dá první gól. A tu chybu jsme udělali my," zlobil se 37letý brankář posledního týmu tabulky Petr Bolek.

Proti Mladé Boleslavi odehráli Karvinští velmi slušně první hodinu. Pak začali uvadat. Nepomohlo ani střídání. „Pocitově jsem to z brány viděl tak, že jsme v soubojích propadali, neměli jsme odražené míče. Proto měla Bolka míč na kopačkách, obléhala nás. Přežili jsme nějaké jejich šance a pak jim darujeme gól. Je to velké zklamání," líčil Bolek.

Gól přišel v 81. minutě, po sérii kiksů v obraně ho vstřelil hostující kapitán Marek Matějovský. „To byl polovlastní gól. Rozehrávali jsme, Edu (Eduardo) měl balon na noze bez tlaku, dal to na Tondu (Křapku) a trochu ho tím zašil. Nevím, co pak Tonda myslel, jestli chtěl míč vracet nebo nastřelit soupeře a mít aut? Nesmysl. Oni si přihráli a už to hořelo. Ještě to chtěl zachránit Šehi (Šehič), jenže mě zablokoval a byl z toho gól," popisoval karvinský gólman.

Naštvaný Bolek

Domácí už nestačili zareagovat. „Projeli jsme zápasy se Zlínem, s Teplicemi. Když dáme gól, tak je za minutu srovnáno. Tak se nedá hrát druhá liga, natož první. Jsme za to biti. Po právu asi," upozornil Bolek.

Přitom si ale myslí, že kádr má na mnohem lepší postavení v tabulce. „Podle mého máme kvalitnější mančaft než na konci minulé sezony, ale vidět to není. Když tým nevyhrává, ztrácí se individuality. Možná jsme hrávali zodpovědněji, jednodušeji, nedělali tolik chyb. Je to o nás, zvednout se musíme sami. Věříme, že to je o jedné výhře. Musíme zvednout hlavu a jít dál," přemítal.

Karvinští po závěrečném hvizdu posedali na trávník a schovali hlavy do dlaní. „Nastavení je dobré. Spoustu zápasů do toho jdeme, plníme, co máme, a potom, jak když utne. I teď byl první poločas dobrý, byť jsme nedali gól, ale mělo to náboj. Je tam bojovnost, srážíme se, není metr místa. Druhý poločas to tam nebylo. Musíme být poctiví, hrát jednoduchý fotbal, ukopat to," nabádal Bolek.

Desáté utkání bez výhry rozkymácelo trenérskou židli pod v Karviné velmi oblíbeným Jozefem Weberem. „Když tady přišel, bylo vidět, jak pracuje. Okamžitě jsme měli výsledky, rozuměli jsme zadání. Teď se malinko mančaft změnit, podle mého se zvýšila kvalita a máme jen čtyři body. Každý musí začít u sebe. Je reprezentační přestávka, nebude to příjemné, zase se v tom budeme koupat. Chceme se zlepšit, ale někdy chtění nestačí. My v lize ještě neudrželi čisté konto, to je taky rarita," zdůraznil brankář Karviné.

Reklama

Související témata: