Hlavní obsah

Klokani přišli v Hradišti o bod na poslední chvíli. Hořká porážka, stýská si útočník Puškáč

Mohli být první, kdo v tomto ročníku nejvyšší soutěže obere Slovácko na jeho hřišti. Fotbalisté Bohemians 1905 byli na hradišťském stadionu hodně blízko bezbrankové remíze, ale po gólu, který inkasovali v úplném závěru ve třetí minutě nastavení, opouštěli hřiště hodně zklamaní. Útočníkovi klokanů Davidu Puškáčovi se proto utkání nehodnotilo vůbec lehce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z vítězství nad Bohemians.

Článek

Jaké zažíváte po závěrečném hvizdu pocity?

Hrozně hořké. Vždyť jsme přišli o cenný bod na poslední chvíli. Strašně moc to mrzí.

Zdálo se, že jste se po většinu střetnutí zaměřili především na důslednou obranu...

Je pravda, že jsme se chtěli soustředit zejména na defenzívu. Trenér při stanovení taktiky vycházel hlavně z toho, že Slovácko hraje v poslední době ve výtečné formě. Přesto jsme dlouho drželi domácí na distanc. Bylo to hodně soubojové utkání. Ke konci se nám ale nedařilo podržet balon. Tlak soupeře proto postupně sílil. Nakonec vyústil v rozhodující gól. Podíleli se na něm hráči, kteří naskočili až v průběhu zápasu. Střídání vyšla Hradišťským lépe než nám. Hlavně Cicilia se ukázal jako správný žolík.

Na začátku druhé půle jste ale byli očividně aktivnější. Souhlasíte?

Ano. Na vstup do druhého poločasu jsme kladli značný důraz. Měli jsme i nadějné příležitosti. I já jsem mohl rybičkou skórovat, ale nevyšlo to. Velká škoda, že se nám ještě za bezgólového stavu nepodařilo protlačit míč do sítě. Možná i toto byly okamžiky, kvůli nimž jsme nakonec přišli o všechny body.

Jak na vás působilo Slovácko, které zvítězilo v pěti ligových duelech za sebou?

Hrálo velice dobře, ale my jsme mu cestu za vítězstvím díky tomu, že jsme vycházeli z hlubokého bloku, hodně znepříjemnili. Nakonec se však domácí přece jen prosadili. Slovácko má kvalitní mužstvo, avšak v utkání s námi bylo hlavně šťastnější.

Reklama

Související témata: