Hlavní obsah

Hložek znovu kanonýrem? Spoluhráčův sen proměnil ve skutečnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kritiků přibývalo, jak by ne. V minulé sezoně se největší letenský talent podělil se slávistou Kuchtou o korunu krále střelců, na podzim se ovšem zasekl na třech vstřelených ligových gólech. Na čtvrtý čekal déle než dva měsíce, ale stál za to. Adam Hložek jím ve třetí minutě nastavení zajistil fotbalistům Sparty víc než šťastné vítězství 1:0 nad Mladou Boleslaví. „Báječný pocit rozhodnout v poslední minutě. Gól přišel ve správný čas. Jsem rád, že jsme získali tři body,“ oddechl si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha oslavuje vítězný gól proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Ubylo gólů i velkých momentů v jeho podání. Na hřišti ho bylo stále plno, ale efekt se vytrácel. Teď věří, že se mu zase blýská na střelecké časy.

Adam Hložek nejprve v říjnovém utkání kvalifikace mistrovství světa proti Bělorusku vstřelil první branku v národním týmu. A teď spasil Spartu v ligovém duelu, který s ohledem na šance soupeře měla spíš prohrát.

Když ho zalehla hromada rozjásaných spoluhráčů, diváci netušili, že autor vítězné branky proměnil ve skutečnost sen spoluhráče Davida Pavelky.

„Musím říct, že Pavlas to v den zápasu tak trochu předpověděl. Když jsme měli ráno rozcvičku, říkal, že se mu zdálo o tom, že vyhrajeme a že dám gól. Obojí se splnilo," usmívá se Hložek v rozhovoru pro klubovou televizi.

Dorazil balon do sítě poté, co hlavička střídajícího Matěje Pulkraba skončila na tyči.

Nejlepší hráč do ofenzívy

„Hložek byl náš nejlepší hráč do ofenzívy. Předvedl spoustu průnikových akcí, dynamiky a rychlosti. V předfinální fázi mohl dát třeba někdy nahrávku dřív a mohl být v dané situaci přesnější, ale Adam byl do ofenzívy náš nejlepší hráč," poukazuje trenér Pavel Vrba.

Boleslav zahodila na Letné několik tutovek. Především díky čarodějovi v brance Florinu Nitovi se mohl Hložek dočkat své velké chvíle.

„Vždy věřím, že tam gól čímkoliv dotlačíme. I Boleslav měla šance. I se štěstím a skvělými zákroky Florina, který nás podržel, jsme udrželi skóre s nulou, a nakonec ještě vyhráli," oceňuje gólmana.

Sparta má za sebou další anglický týden. Ve čtvrtek na Letné hostila Lyon, a přestože mu nakonec v Evropské lize podlehla 3:4, v první polovině prvního dějství podala pozoruhodný výkon.

Při návratu do ligové reality se mu v neděli nepřiblížila.

„Může to být i tím, že jsme měli jenom dva dny bez zápasu a třetí den už jsme hráli. Hrozně náročné. Vítězství nám dodá sebevědomí, když vyhrajeme takhle v poslední minutě," věří Hložek.

Reklama

Související témata: