Hlavní obsah

RAJNOCHŮV GLOSÁŘ: Slavia v nezvyklé situaci! Chyba, že všichni hráči nešli na děkovačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Další klopýtnutí Slavie, výbuch Jablonce v Plzni i výhry Sparty a Slovácka na poslední chvíli. V české lize bylo zase pořádně živo. Nejvíc asi praští do očí porážka Jablonce 0:5, což by si tým, který hraje v evropských pohárech neměl dovolit. Takový debakl je ale neomluvitelný, to by se nemělo stávat. Slavia je také v situaci, na kterou není zvyklá. V Budějovicích vybojovala aspoň remízu, ale je jasné, že v Edenu řeší víc problémů, než by chtěli.

Foto: @kuchti_cc, @ibratraore27, @ekpai20

Fotbalisté Jan Kuchta, Ibrahim Traoré a Ubong Ekpai se fanouškům omlouvají prostřednictvím Instagramu.

Článek

Jablonec musí bojovat na více frontách, v pohárech předvádí slušné výkony, ale v lize se projevuje, že na tak náročný program nejsou jeho hráči zvyklí. Nic podobného by se mu ale nemělo stát, i když hrál v Plzni, která je první a v laufu. Trenér Rada dal hned vědět, co si myslí. K panice ale v klubu podle mě není důvod, jsou tam zkušení hráči a trenér by měl zafungovat spíš jako psycholog. Těžko odhadovat, zda na klub nějak dopadá kauza šéfa jabloneckého klubu Pelty, v souvislosti s tím si ale myslím, že určitě není kouč Rada ohrožený a řešila by se nějak jeho pozice.

Plzeň nechala zapomenout na své výhry o gól. Je v laufu a skvěle se naladila na pohár v Boleslavi a ligový šlágr na Slavii. Jestli zápas v Edenu zvládne, psychicky poskočí o pořádný kus výš. Rivala by nechala za sebou a v boji o titul by se s ní muselo počítat o to víc.

I pro Slavii to bude moc důležitý zápas. Je v situaci, na kterou nejsou v Edenu zvyklí. Důvody, proč se nedaří, pořád opakujeme. Krátká letní pauza, řada hráčů šla do hry takřka bez přípravy, psychická únava a kumulující se zranění hlavně na defenzivních postech. Pak i logicky přijdou výpadky v organizaci hry a také zhoršené výsledky. Slavia přitom jela bez chyby dlouho a dovolím si říct, že na tohle má tak trochu právo.

Do kuchyně klubu nevidíme, ale asi všechno v pořádku není. Důkazem budiž, že všichni hráči nešli v Budějovicích na děkovačku. Přitom ji slávisté mívali po všech zápasech, po výhrách i prohrách. Útočník Kuchta to pak sice omlouval na sociálních sítích, že to byla chyba. Za všechno prý mohla frustrace z výsledku. Nespokojenost dal najevo v týdnu také šéf klubu Tvrdík na sociálních sítích, podle mě nezvolil vhodné řešení a byl to jen impulz k domněnkám, že ve Slavii všechno nešlape, jak má.

Další výhru si naopak připsala Sparta, která odehrála s Mladou Boleslaví nadprůměrný zápas. Bolka se na Letné nebála, měla šance a jediné, co ji může mrzet je, že jí nezafungovalo střílení branek. Zápas klidně mohli rozhodnout ve svůj prospěch. Nakonec vyhrála Sparta a pozítří už budou každého zajímat jen body, ne kolik šancí Boleslav zahodila.

Bohemka zlobila na Slovácku, ale odjela s prázdnou. Trenér Svědík řekl, že přijel nejlépe organizovaný soupeř do defenzívy, ale jeho svěřenci ukázali morální sílu, hráli pořád stejně strojově a nakonec tak gól dotlačili, je úplně jedno, kdy padl. Slovácko prodalo svoji sílu a má další tři body.

Zmínit se musím i o nováčkovi z Hradce. Před sezonou jsem tvrdil, že by mohl jít ve stopách Pardubic z minulé sezony a on je dokonce o bod lepší. Pořád je na místě obezřetnost a pokora, hráči toho v nejvyšší soutěži tolik neodkopali. Teplice naopak potvrdily, že nejsou v pohodě. Hra není špatná, ale všem je jasné, že trenéra Jarošíka a jeho svěřence čeká ještě spousta práce.

Všechny zápasy byly určitě zajímavé, lidí dorazilo dost a tak mi nejvíc rezonuje odložený zápas Karviné s Ostravou, díky domácím, kteří se potýkají opět s koronavirem. Prý někteří hráči nejsou naočkovaní, což mi přijde neuvěřitelné a absolutně to nedokážu pochopit. Prostě je taková situace, dělám sport ve kterém beru nemalé peníze, tak prostě musím přistoupit na určitá pravidla. Nikdo z nás si přece nepřeje hrát opět bez diváků, nebo dokonce vůbec, tak tomu nechoďme naproti.

Jan Rajnoch

Bývalý český profesionální fotbalista, který má na kontě patnáct startů za národní tým. Odchovanec Sparty, který nastupoval na pozici defenzivního záložníka či obránce, hrál nejvyšší soutěž také za Bohemians, Mladou Boleslav, Liberec či Olomouc, vyzkoušel si i zahraniční štace v Německu (Cottbus) a Turecku (MKE Ankaragücü, Sivasspor a Adana Demirspor). Momentálně je fotbalovým expertem O2 TV, šéfuje OFS Praha Západ, hraje za Real TOP Praha i klub Jíloviště v I.A třídě.

Reklama

Související témata: