Hlavní obsah

Získali jsme zlaté body, jásal kouč Straka po premiéře na lavičce Příbrami

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po roce a osmi dnech se znovu posadil na prvoligovou lavičku a po utkání si společně se svými novými svěřenci zakřepčil vítězné kolečko. Trenér František Straka ve svém premiérovém duelu dovedl fotbalisty Příbrami k překvapivému vítězství 1:0 na hřišti Slovácka.

Foto: Petr Eret, ČTK

František Straka na tréninku fotbalistů Příbrami.

Článek

„V naší obtížné situaci by byla i plichta dobrá. Výhra je naprosto super, získali jsme tři zlaté body," liboval si nadšený Straka, který byl loni v březnu odvolán od fotbalistů Slavie. „I s ní jsem ale dokázal v Uherském Hradišti uspět. Odteď to zřejmě bude moje oblíbené město," usmíval se.

Připustil, že po čtyřgólovém vítězství Slovácka v Teplicích měl před moravským týmem značný respekt. „Ten zápas jsem viděl. Slovácko tam ukázalo výraznou ofenzívní sílu a útočník Libor Došek se představil v takřka reprezentační formě. Moc mě těší, že nám gól nedal, byť i tentokrát byl hodně nebezpečný. Aspoň částečně se nám ho ovšem povedlo eliminovat, přestože někdy i s notnou dávkou štěstí," přiznal.

Nejhůř Strakovi bylo čtyři minuty před koncem, kdy rozhodčí Kovařík nařídil proti jeho novému mužstvu penaltu za Trappovu ruku a domácí byli blízko vyrovnání na 1:1. „Přitom ruka byla naprosto zbytečná. Asi tam hrál roli nějaký instinkt. Naštěstí brankář Hruška pokutový kop bravurně chytil, což mě těsně před penaltou předpověděl i nějaký pán nad naší střídačkou. Hned po verdiktu sudího na mě křičel, ať se nebojím, že ji Volešák stejně nepromění. Stalo se. Někdo nahoře asi viděl, že ty tři body nutně potřebujeme," vtipkoval.

Volešák: Pěkně jsem si to vyžral

Zklamaný záložník Slovácka Ladislav Volešák prozradil, že si na desítku věřil. „Poslední dvě jsem dal, avšak tentokrát jsem ji kopl bídně. Už předtím jsem nějaké šance zahodil, a nakonec jsem to završil neproměněnou penaltou. Pěkně jsem si nepovedené utkání vyžral. I bodík by byl tentokrát dobrý," posteskl si naštvaný Volešák.

Příbramský gólman Aleš Hruška vyčkával bez hnutí na brankové čáře až do poslední chvíle. „Zřejmě jsem tím Láďu trochu rozhodil. Jsme šťastni, že jsme jednogólové vedení udrželi. Příchod pana Straky jsem uvítal, je to hodně emotivní kouč, který chce stále vyhrávat. A takové lidi mám rád," říkal spokojený Hruška.

Straka ovšem okamžitě varoval před předčasnou euforií. „Udělali jsme vítězstvím na Slovácku k záchraně zatím jen malý krůček. Po reprezentační pauze nás čeká doma Jablonec a i s tak těžkým soupeřem bychom měli zase bodovat. Za pár dní působení v Příbrami jsem zjistil, že všichni v klubu dělají pro udržení Gambrinus ligy naprosté maximum. Jsem optimistou, pevně věřím, že se nám to povede. Velký kámen ze srdce mně ale spadne až někdy v květnu v momentě, kdy bude o naší záchraně definitivně rozhodnuto," tvrdil.

Reklama

Související témata: