Hlavní obsah

Svěrkoš si užíval dres AC Milán, ale děsí ho konec kariéry: Můj návrat je ve hvězdách

V jediném roce Václav Svěrkoš podstoupil dvě plastiky přetrženého zkříženého vazu v koleně. Od té druhé uplynulo sedm měsíců a v sobotu si zahrál rozlučkový zápas kamaráda a spoluhráče Marka Jankulovského. Operované koleno však vysílalo varovné signály. Datum Svěrkošova návratu do řad Baníku je tak ve hvězdách.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Marek Jankulovski se loučí se spoluhráči na hrišti. Zleva Petr Samec, Zdeněk Grygera, Václav Svěrkoš, Jaroslav Plašil, Milan Baroš, Pavel Kuka a právě Marek Jankulovski.

Článek

Koleno zlobilo, i když se hrálo velmi volně?

Dával jsem si pozor. Přesto jsem zjistil, že to není ono. Koleno ještě není, jak by mělo být.

Zapojíte se v sobotu do přípravy Baníku, nebo se budete držet individuálního plánu?

Přípravu s kluky začnu. Vidím to tak, že běhání s nimi absolvuju bez úlev, ale těžko říct, jak dalece se budu moct zapojit do trénování s balónem, až začne herní část přípravy. O tom se budu radit s lékaři a trenéry. Také se ještě na týden znovu chystám do rehabilitačního centra Schalke v Gelsenkirchenu, kde mi ohromně pomáhají.

Kdy začnete hrát? V srpnu, v září, v říjnu?

Opravdu nevím. Cítím se sice dobře, koleno ani jednou neoteklo, ale v sobotu jsem zjistil, že noha prostě ještě není stoprocentní. Budu si dávat velký pozor, abych návrat na hřiště neuspěchal. Kdyby se mi vaz přetrhl potřetí, byl by to asi definitivní konec mé kariéry. V listopadu mi bude třicet let a končit s fotbalem se mi opravdu ještě nechce.

Jaké to bylo zahrát si v dresu AC Milán?

Dres byl jenom třešničkou. Kdyby byl jakýkoliv, tak by neznamenal nic proti možnosti zakopat si s takovými hráči a proti takovým hráčům, jako se sešli na Markově benefici. V mém mančaftu byly hned tři hvězdy AC Milán, Gattuso, Antonini a Favali. Byla to skvělá akce a já jsem rád, že stejně mluvili třeba i Pavel Nedvěd a Karel Poborský. Před Markem smekám. Nejen kvůli té skvělé benefici, ale před celou jeho kariérou. Byla hvězdná, nebeská.

Jaké bylo setkání s Gennarem Gattusem?

Všichni tři Italové byli moc fajn. A Gattuso? No povím vám na rovinu, že jakmile zápas začal, byl jsem rád, že nehraju proti němu, ale s ním. Šel do toho naplno, nešetřil skluzy, leckdo na hřišti tím byl zaskočený. Zůstal věrný své pověsti, nevypustil ani exhibiční zápas. Na rozlučkovém večeru se pak bezvadně bavil, fajn chlapík.

Stihl jste vůbec nějakou dovolenou, když už v sobotu nastupujete do přípravy?

Vyrazil jsem do Paříže. Moře jsme vypustili, vzali jsme dcery do Disneylandu.

Reklama

Související témata: