Hlavní obsah

Někteří moji hráči jsou sebevědomím v Realu Madrid, zlobil se Vrba po další ztrátě

Plzeň

Měli namále. Fotbalisté Plzně sice v sobotu večer udrželi podzimní neporazitelnost, jenže při konfrontaci se Slavií Praha rozhodně nebyli lepším mužstvem. Hlavně z výkonu během prvního poločasu, kdy měli hosté ve Štruncových sadech několik vyložených příležitostí, byl plzeňský trenér Pavel Vrba řádně vytočený. A zisk jednoho bodu jej příliš neukonejšil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nasupený plzeňský trenér Pavel Vrba během utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Jste s ohledem na průběh sobotního duelu s pražskou Slavií rád, že jste udrželi alespoň neporazitelnost a ke středečnímu duelu Ligy mistrů na půdu Bayernu Mnichov nepojdete s pošramoceným sebevědomím?

Bod jsme uhráli se štěstím. Do poločasu byla Slavia jednoznačně lepší, trestala nás po našich individuálních chybách, jednoznačně kralovala. Možná nikoliv v držení míče, ale v efektivitě. Přehrávala nás v důrazu. Byli jsme pomalí, přechodová fáze byla pasivní. Gól jsme Slavii darovali, ale oni mohli skórovat už dříve. Byli účelnější, vedli zaslouženě.

Ještě několik minut po přestávce však měl plzeňský výkon do ideálního obrazu daleko. Proč vám generálka na Ligu mistrů nevyšla?

Po přestávce jsme měli pět minut vstup podobný první půli. Slavia mohla přidat z vyložené šance druhý gól. Pak jsme od padesáté minuty zjednodušili hru, což bylo ku prospěchu. Hlavička Procházky šla těsně vedle, měli jsme i další šance. Druhý poločas byl výrazně lepší, než první , hlavně z pohledu přechodové fáze. Někteří hráči mi však přišli, že při taktické poradě vůbec neposlouchali a byli mimo. Ztratili jsme dva body, ale remíza je výsledkem dění na hřišti. Nelze říct, že Slavia remizovala šťastně. Bod má zaslouženě.

Neděsí vás možnost, že se stejné chyby v rozehrávce budou opakovat při středečním duelu Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov?

Bohužel jde o minely, které se opakují. V poslední době mi někteří hráči připadají, že nehrají za Plzeň, ale podle svého sebevědomí za Real Madrid a vytváří tolik chyb, že to není normální. Je to o důslednosti, zodpovědnosti, což se u některých hráčů ztrácí. Jestli se daný faktor nezlepší, bude to špatné. Bayern by nás nepochybně potrestal důrazněji než Slavie.

Čím si obrovské chyby v defenzivě vysvětlujete?

Opakují se o u jednotlivců, dvou tří hráčů v defenzivě. Někteří si myslí, že hrají proti divizi, kde si mohou dovolit mnohem více. Ale pokud cokoliv podceníte v naší lize, tvrdě narazíte.

Jak jste před týmem vystoupil během přestávky po výkonu, který vaši svěřenci předvedli?

Vžijte se do mé situace. Je to stejné, jako kdyby novinář psal rozhovor s Messim, dopsala mu propiska a nešel mu počítač. Asi tak jsem reagoval na naši hru během prvních pětačtyřiceti minut.

Nebyli někteří vaši hráči už myšlenkami při středečním duelu na hřišti Bayernu Mnichov, s nímž se utkáte v rámci Ligy mistrů?

Nemyslím si, že měli v hlavách Bayern. Spíše možná došlo v jejich hlavách k podcenění. Přitom jsme jim ukazovali zápasy pod novým trenérem Koubkem, kde viděli, že Slavia v Jablonci sahala po bodu a se Spartou prostě prohrála ze standardní situace. Jejich hra se výrazně zlepšila, určitě půjdou nahoru.

Je pro nynější hru Plzně velký problém, že krajní záložníci nemají vyrovnanou formu a střídají dobré okamžiky se špatnými?

Jde o náš největší problém! Vždyť už jsme zkusili na kraj sestavy zařadit Koláře. Zkoušíme všechno. Petržela proti Slavii nastoupil a hru oživil, byl aktivnější než v minulých zápasech, kdy nebyl vidět. Hledáme ideální řešení za pochodu. Situace s krajními záložníky nás netěší, jde o naši Ahcillovu patu. V minulosti jsme na daných postech měli hráče, kteří se na stranách prosazovali výrazněji.

Trenér Koubek udělal v sestavě Slavie ve srovnání s předešlými duely mnoho změn. Zaskočil vás hodně?

V posledním přípravném utkání hrál Škoda stopera v Trutnově, takže nás jeho nasazení do obrany nepřekvapilo. A Mario Lička je hráč, který Kisela nahradí. Lička byl v sobotu v Plzni jedním z nejlepších na hřišti, dokázal dát hře Slavie tvář v předfinální fázi. Snad jen s Juharem na hrotu jsme nepočítali. Slavia prostě nasadila nejrychlejší hráče a čekala na brejkové situace, které se jim dařily. Ale jen proto, že jsme byli nedůslední a nezodpovědní. Hlavně v soubojích ve středu pole.

Skalní plzeňští fanoušci během prvního poločasu do svého sektoru nepřišli a do přestávky zápas bojkotovali. Podepsal se jejich přístup na matném výkonu vašeho týmu do přestávky hodně?

Ukázalo se, jak příznivce potřebujeme. Naštěstí bojkotovali jen první poločas. Po přestávce už to byli naši fanoušci a pomohli nám. S jejich podporou jsme byli lepší. Za druhý poločas jim chci poděkovat.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Sparta 30 78 : 19 79
2 Plzeň 30 64 : 21 66
3 Ml. Boleslav 30 54 : 38 50
4 Liberec 30 37 : 46 48
5 Teplice 30 51 : 35 46
6 Slovácko 30 43 : 40 40
7 Dukla 30 35 : 37 38
8 Jihlava 30 45 : 50 37
9 Brno 30 32 : 42 37
10 Ostrava 30 33 : 43 35
11 Jablonec 30 43 : 53 34
12 Příbram 30 34 : 49 34
13 Slavia 30 24 : 51 30
14 Bohemians 30 26 : 40 30
15 Olomouc 30 42 : 60 29
16 Znojmo 30 32 : 49 27

Reklama

Související témata: