Hlavní obsah

Příbram - Slavia 0:0Slavia ve třetím zápase po sobě neprohrála, z Příbrami veze bod

Dělbou bodů skončil po bezgólové remíze příbramský duel týmů ze dna tabulky. Remíza je pochopitelně cennější pro Slavii, která už v třetím zápase po sobě neprohrála a i tentokrát disciplinovanou hrou prokázala, že její výkony mají vzestupný trend. Jen střádání bodů a vzestup tabulkou trvá pomaleji, než si trenér Pražanů Koubek představoval.

Foto: Petr Eret, ČTK

Jiří Mareš (vlevo) z Příbrami a Mario Lička ze Slavie v utkání 13. kola Gambrinus ligy.

Článek

Bezmocně složil ruce na prsa a otočil se zády k hřišti. Co jiného také slavistickému trenérovi Koubkovi zbývalo, když už po dvanácti minutách pohrdl Nitrianský tisíciprocentní šancí?!

Lička vyzval ukázkovou přihrávkou slovenského legionáře k sólu a skórování, jenže ten sám před gólmanem Hruškou namířil přímo do jeho rukavic. Hřích takovou šanci zahodit. Stejně jako pohrdnout příležitostí sice menší, ale také slibnou, v níž se ocitl o pět minut později Juhar.

Proto také Koubkovou gesto zmaru. Proto čekání na gól, kterého se na mokrém trávníku skrápěném vytrvalým deštěm diváci nedočkali...

V souboji mužstev ze dna tabulky si sice domácí v úvodu vytvořili jakýsi náznak převahy, ale s výjimkou střely Pilíka bránu hostů neohrozili. Slavia hrající bez dirigenta Kisela přidávala na obrátkách postupně, ale protože přesněji kombinovala i se lépe pohybovala, měla hru ve své režii ona. Ovšem jen po domácí šestnáctku, protože kromě vzpomínané akce Ličky a Nitrianského nedokázala nic vymyslet, natož pak příbramskou obranu překvapit.

O přestávce promluvil domácí kouč Čuhel svým svěřencům důkladně do duše, takže začali jako vyměnění. Mareš běžel už po dvou minutách sám na Rakovana, ale z malého vápna bránu vysoko přestřelil, hlavičkující Hájovský minutu poté orazítkoval jen spojnici břevna s tyčí.

Tím ovšem i Příbram v hodně průměrném zápase, v němž si víc bojovalo, než aby se hrál fotbal,  vyčerpala svou útočnou aktivitu i příležitosti zápas rozhodnout. Slavia si pozornou a disciplinovanou defenzívou remízu pohlídala, na čemž nic nezměnilo ani to, že se v závěru musela obejít bez zraněného stopera Dobrotky.

Příbram - Slavia 0:0
Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Mokrusch. ŽK: Hájovský - Gecov.
Příbram: Hruška - Krbeček, Zápotočný, Hájovský, Pleško - Mareš (75. Danoski), Mišůn, Tarczal, T. Pilík - Švancara (57. Alenezi), Řezníček (90. Stratil). Trenér: Čuhel.
Slavia: Rakovan - Dostál, Škoda, Dobrotka (80. Koreš), Neves - Gecov - Mičola (66. Škutka), Lička, Zmrhal (60. Petrák), Nitrianský - Juhar. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: