Hlavní obsah

Hráči už poznávají, co liga obnáší, glosuje kouč Kalvoda bodové přísuny Znojma

Liberec

Fotbalisté Znojma se zbavili dřívějšího respektu ze soupeřů a z posledních čtyř kol v Gambrinus lize si připsali osm bodů za dvě vítězství a stejný počet remíz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadumaný znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Článek

„Klukům předtím trvalo delší dobu, než se v soutěži rozkoukali. Poznávají, co liga obnáší. Momentálně předvádíme dobrý fotbal, ale nechci to zakřiknout," uvedl znojemský trenér Leoš Kalvoda po bezbrankové remíze v Liberci.

„Přitom jsme se zápasu docela dost obávali, protože jsme viděli Slovan při jeho duelech se Sevillou a Spartou, kdy podal kvalitní výkony. Bod jsme si ale zasloužili a mnoho nechybělo, abychom odjížděli ještě spokojenější. V závěru jsme měli tři tutovky, které domácí brankář zneškodnil. Chyběl nám nemocný Vašíček, hrát nemohl ani Nepožitek, takže v útoku byl Okleštěk. Jsem rád, jak jsme utkání zvládli," pokýval hlavou Kalvoda.

„Bod z Liberce bereme. Přijeli jsme si pro něj," líčil záložník Radek Buchta. „Kdybych proměnil svou šanci, asi bychom vyhráli. Chtěl jsem svou střelou překvapit gólmana, byl jsem u něj blízko, ale narval jsem míč do něj a gól z toho nebyl," zmínil největší znojemskou příležitost. Nováček bodoval v Podještědí už podruhé v sezóně. V paměti je ještě jeho divoká remíza 5:5 v Jablonci! „Asi nám svědčí, že na opačný konec republiky jezdíme den předem. Nebyli jsme unavení z cesty a hrálo se nám dobře," dodal Buchta s úsměvem.

Reklama

Související témata: