Hlavní obsah

Psotka se vrátil na lavičku Sigmy a hned sebral Spartě dva body

Petr MarekSport.czPrávo

Po dvou letech se Zdeněk Psotka vrátil na lavičku olomoucké Sigmy a hned mohl být králem. Jeho staronoví svěřenci brzy nad Spartou vedli, měli další obrovskou šanci, kterou však nevyužili, ještě do poločasu o vedení přišli a nakonec byli rádi za remízu. Korunovace se tak nekonala, byť na Andrově stadiónu převládala spíše spokojenost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový olomoucký kouč Zdeněk Psotka během utkání 14. kola Gambrinus ligy s pražskou Spartou.

Článek
Fotogalerie

Bod berete?

Vzhledem k průběhu zápasu je pro nás velmi cenný. Na druhé straně, všichni říkají, že se Spartou je každý bod dobrý, ale protože jsme v situaci, kdy od posledního jich nás dělí jen šest, je pro nás málo. Příště se Znojmem totiž hrajeme o život.

Co chybělo, abyste vyhráli a spodku tabulky odskočili?

Větší aktivita, větší odvaha jít do kombinace, rizika.

Rozjetý jste ale zápas měli skvěle?

To ano. Přesto, že jsme vedli, byla ale Sparta lepší. Nedařilo se nám kombinovat. Příliš často jsme ztráceli v přechodu do útoku míče, hlavně Falta, a tím jsme se sami dostávali pod tlak. V první půli jsme kvůli tomu v podstatě jen bránili. Paradoxně jsme kromě gólu měli ještě další tutovku, ale bohužel, neproměnili jsme ji.

Byl jste o přestávce k hráčům hodně kritický?

Nabádal jsem je k větší aktivitě. Chtěl jsem, aby odvážněji kombinovali, a myslím, že se jim to i dařilo. Jen jsme žádnou ze slibných situací nedotáhli do finální fáze.

U mužstva jste byl před duelem se Spartou necelý týden. Co jste stihl změnit?

Za tak krátkou dobu toho udělat moc nešlo. Snažil jsem se hráče maximálně motivovat, napumpovat do nich sebevědomí. Spíše jsme ale oprašovali věci, které jsme společně měli zažité z mého minulého působení u týmu. Kluky perfektně znám a oni zase mě. A pak, také jsem udělal pár změn v sestavě.

Tou nejpřekvapivější asi bylo zařazení Varadiho na pravý kraj obrany. Přineslo to ovoce?

Určitě. Adam hrál výborně. Postavil jsem ho tam hlavně kvůli rychlosti a důrazu na Krejčího. Půl roku na tom postu hrál v Baníku a párkrát i v Senici. Musím ale přiznat, že původně jsem tam chtěl mít Wiljaarse. Jenže jak jsme trénovali, vše hovořilo pro Adama.

Má tam ale šanci zůstat i pro další utkání, když už budete mít k dispozici Vidličku, který byl na Spartu vykartovaný?

Nevím. Uvidíme. Vyloučené to však není.

Jaký z vašeho pohledu ten váš návrat na lavičku vůbec byl?

Mám-li být upřímný, tak tempo bylo tak obrovské a sled událostí tak bleskový, že jsem si to nestačil užít.

Reklama

Související témata: