Hlavní obsah

Jsme rádi, že trenér zůstává, ale Plzeň to nevzdá, říká kapitán Dukly Gedeon

Liberec

Už na páté místo prvoligové tabulky se prodrali fotbalisté pražské Dukly. A to díky vítězství v Liberci 1:0, po němž přeskočili i ambiciózní Mladou Boleslav. „Čtyřiadvacet bodů po patnácti kolech jsme ještě nikdy neměli,“ kvitoval kapitán mužstva z Julisky Patrik Gedeon dosavadní podzimní bilanci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Dukly Praha Patrik Gedeon (vpravo).

Článek

Jak hráčská kabina přijala sdělení vašeho trenéra Luboše Kozla, že zůstává u týmu?

Ano, předstoupil před nás a oznámil nám, že se nic nemění a že nabídku Plzně odmítl. Jsme za to rádi. Osobně mám přesto pocit, že jednání o něm nejsou u konce. Nevím kolem toho nic, ale podle mého názoru to Plzeň bude zkoušet dál, a že to nevzdá. Je jasné, že trenérův případný odchod by nám ublížil.

V čem nejvíce?

Jsme na něco zvyklí. Máme herní automatismy a pro nás by eventuální změna byla složitá.

Ale to jsou zatím jen plané úvahy a polemiky. Vraťte se ještě k vítěznému zápasu v Liberci.

Slovan je čtvrtý, a že jsme u něj vyhráli, považuji za krásný výsledek pro Duklu. Chtěli jsme napravit remízu s Bohemkou s cílem udržet se v kontaktu s popředím tabulky. Vítězstvím jsme udělali veliký krok. Vzpomínám si, že jsme v Liberci vyhráli už před dvěma lety v roli nováčka. A že to vyšlo letos, na tom má zásluhu střelec Zbyněk Pospěch. Když dává vítězné góly, máme ho za to rádi (úsměv).

Může vás výhra z Liberce nastartovat ještě třeba ke stíhačce aktuálně třetích Teplic?

To jsou jen teorie a nemá cenu, aby nás příznivci někam tlačili. Jsme pokorní. Víme, jaká je naše ligová pozice a už ten současný post za silnou čtyřkou je vlastně nadplán. Máme respekt, k týmům, které jsou před námi.

Za půl roku vám bude devětatřicet let.

Cítím se jako mladý třicetiletý kluk. Spoluhráči mi pomáhají a současně se snažím být k sobě přísný, co se týče fotbalové stránky i fyzické kondice. Vždycky to může být i lepší. Fotbal nás živí jako práce, proto je naší snahou, abychom byli na každý zápas připravení.

Dukla je ve formě. Nemrzí vás, že ligový podzim za týden skončí?

Zrovna něco takového už proběhlo v kabině. Ale ještě máme před sebou zápas v Olomouci a nemuseli bychom tam prohrát (úsměv).

Reklama