Hlavní obsah

Spartu spasil Krejčí, konečně mu vyšla drzá kulišárna

Praha

Nakonec se radovali z vysoké výhry 4:1. Jenže kdo ví, jak by to s fotbalisty Sparty dopadlo, kdyby drzoun Ladislav Krejčí před přestávkou nevyrovnal vedení Mladé Boleslavi. Reprezentační záložník svou fintou zaskočil brankáře Millera a nastartoval Spartu k obratu, který zachránil oslavy 120. výročí založení klubu. Letenští v půlce Gambrinus ligy vedou o pět bodů před Plzní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lišák Ladislav Krejčí našel svou oběť...

Článek
Fotogalerie

Nabíhá ze svojí levé strany, a když už se blíží ke koncové čáře, místo očekávaného centru zakončuje střelou k bližší tyči. V poslední době to sparťanský záložník zkouší v téměř každém utkání.

„Nejen v zápasech, ale také na tréninku. Láďa to zkouší častokrát, naši gólmani s tím mají větší zkušenost... Jsem rád, že tuhle kulišárnu předvedl a byl úspěšný," pochvaluje si trenér Vítězslav Lavička.

Vlastní gólmani už ho dobře znají

Krejčího střelu ještě mírně tečoval stoper Johana. Úspěšný střelec však ujišťuje, že nešlo o štěstí, ale o záměr, který už jednou musel vyjít. „Čas od času to zkouším, třeba minule s Teplicemi jsem trefil jen boční síť," poukázal Krejčí.

Využívá toho, že když gólmana ohrožuje z úhlu, musí brankář očekávat spíš přihrávku pod sebe na nabíhající spoluhráče. „Tím pádem brankář udělá podvědomě úkrok stranou. U nás na tréninku mi to moc nevychází. Kluci mě už znají, takže mi to chytají," smál se Krejčí, že konečně našel oběť, která mu kulišárnu zbaštila.

Hlavně nemít nos nahoru

Sparťanům bylo jasné, že nesmějí pokazit sváteční večer. Očekávaná výhra se však nerodila vůbec lehce.

„Boleslav na nás byla dobře připravená, před její branku jsme se dostávali ztěžka. Postupem času jsme začali vývoj otáčet a nakonec otočili i výsledek."

I po polovině soutěže tedy dál platí, že Sparta ještě neprohrála a ve všech domácích zápasech zvítězila. Na druhou Plzeň má k dobru pět bodů.

„Ne že by to nebylo krásné, ale pořád jsme jen v polovině. Jsem raději opatrný. Měli jsme podobný náskok i v minulých sezónách - a víte, jak to dopadlo. Hlavně teď nesmíme mít nos nahoru. Musíme se dál soustředit na každý další zápas. A snad to bude nakonec stačit," přeje si Krejčí vytoužený titul.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články