Hlavní obsah

Ostrava - Teplice 0:0Teplice dohrávaly na Bazalech v deseti, z Ostravy vezou bod

Aktualizováno

Fotbalisté Ostravy remizovali v dohrávce 15. kola Gambrinus ligy před zraky 2015 diváků s Teplicemi 0:0. Severočeši se od 68. minuty museli obejít bez vyloučeného obránce Jana Kroba, Baník ale početní výhodu na hřišti nevyužil. Žlutomodří si upevnili třetí pozici, před aktuálně čtvrtým Libercem mají v tabulce tříbodový náskok. Domácí se posunuli na jedenácté místo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník ostravského Baníku Antonín Fantiš (vlevo) v souboji teplickým obráncem Martinem Kleinem.

Článek
Fotogalerie

Tepličtí začali zhurta. Již ve 2. minutě nacentroval míč z přímého volného kopu Krob, Matula se natlačil před Zawadu, v tísni ale hlavou zamířil nad bránu. Na druhé straně zahrozili i domácí. Volný Fantiš měl vpravo na centr dostatek času, přihrávka do šestnáctky na nabíhající spoluhráče mu ale nevyšla.

Severočeši byli aktivnější, měli častěji míč na svých kopačkách, do výrazné šance se ale dlouho nemohli přes pozornou obranu soupeře propracovat. Až v 29. minutě uvolnil Litsingi do uličky Táborského, který byl ale v posledním okamžiku při střele zablokován.

Těsně před pauzou přišla největší šance první půle. Pavlenka podklouzl při kopu od brány, Salami rychle posunul míč doleva Nivaldovi, ten mu nadýchaným centrem posadil míč na hlavu, nigerijský forvard ale nechal vyniknout gólmana Baníku.

Kukec Baníku výhru nezajistil

Po změně stran pokračovaly Teplice v dobývání ostravské brány, jenže udeřit mohli domácí. Zawada odcentroval od brankové čáry, Kukec se z první opřel do balónu, jenže trefil pouze před sebou stojícího obránce Jablonského.

Baník byl při chuti, hned vzápětí to zkusil pěkným halfvolejem Droppa, bránu ovšem přestřelil. Důležitý okamžik nastal v 68. minutě. Krob zastavil těsně před šestnáctkou pronikajícího Staška jen za cenu faulu. Obdržel žlutou kartu, a protože už jednu měl, musel předčasně pod sprchy. Baník vycítil šanci na tříbodový zisk. Obrovskou příležitost měl Kukec, který se po přímém volném kopu a následném odraženém balónu ocitl sám před Slavíkem, ranou z první ale zacílil vedle pravé tyče.

V posledních dvou vzájemných střetnutích obou protivníků padlo celkem deset branek, tentokrát se ale fanoušci nedočkali ani jediné. Baník nezvítězil v Gambrinus lize už šest kol. Naposledy se radoval z tříbodového zisku v 9. kole, kdy porazil Liberec 3:0.

Gambrinus liga, dohrávka 15. kola:
FC Baník Ostrava - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Pelikán. ŽK: Matula, Krob, Jablonský (všichni Teplice). ČK: 68. Krob (Teplice). Diváci: 2015.
Ostrava: Pavlenka - Zawada, Frydrych, Baránek, Vengřinek - Hable, Droppa - Engelmann (66. Staško), Kukec (87. Kraut), Holzer (79. Lukeš) - Fantiš. Trenér: Svědík.
Teplice: Slavík - Matula, Jablonský, Klein, Krob - Ljevakovič, Vachoušek (65. Jindráček) - Litsingi (90. Krátký), Táborský, Nivaldo - Salami (88. Hošek). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: