Hlavní obsah

Mrazík má práci. Slavia klesá hluboko a její fanoušci se dovolávají záchrany z Ruska

Pouze Jihlava je na tom v polovině fotbalové Gambrinus ligy hůř než Slavia. Slavný klub, který ještě nedávno vstupoval do každé nové sezóny s minimálně pohárovými ambicemi, po nedělním debaklu 3:0 na Slovácku znovu propadl až na sestupovou patnáctou příčku. Léčba novým koučem Miroslavem Koubkem se pomalu míjí účinkem a fanoušci červenobílých se upínají k poslední záchraně. Vstupu ruského investora, který v Edenu sonduje půdu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Koubkův soubor vláčí Slavii po sestupových příčkách...

Článek

„Po 15 kolech má Znojmo víc bodů a lepší skóre... Slavia je k smíchu!!!" láteří v diskusním fóru na klubovém webu fanoušek z Vimperka.

Není zdaleka sám, většina sešívaného národa trpí stejně. Červenobílí prožívají zoufalý podzim. Rekordní debakl 0:7 s Teplicemi, útok hrstky výrostků na autobus s hráči po příjezdu z Jablonce, střelecká impotence činící ze Slavie nejméně produktivní tým celé Gambrinus ligy...

Proto také vedení v půlce podzimu odvolalo trenéra Michala Petrouše a jako zachránce přivedlo Miroslav Koubka. Práce přísného kouče se záhy projevila, mužstvo výrazně zpevnilo obranu, začalo si více věřit. Efekt a body ovšem zoufale chybí i Koubkovi. Zatímco Petrouš vykázal za osm kol zisk sedmi bodů, jeho nástupce si připsal za sedm dalších zápasů bodů jen šest.

Nová doba ne a ne přijít...

Krize Slavie je mnohem hlubší, což si uvědomují i osobnosti její historie. „Když jsme přežili klinickou smrt, myslel jsem, že přijde nová doba Slavie. Všichni jsme špatní z toho, jak v tom tři a půl roku plaveme... Čeká hodně práce, aby se někam zase dostala. Podle mě může trvat takové dva roky, než se podaří nastolit správný směr, jakým by se Slavia měla ubírat," upozorňuje kriticky brankář Martin Vaniak, který momentálně vychovává mládežnické gólmany.

Hněv fanoušků se obrací proti majiteli klubu Aleši Řebíčkovi, který jako by jen přihlížel, kam se Slavia pod jeho vedením řítí.

„Pane majiteli tuneláři Řebíčku, táhněte už konečně do prd.... Dotáhl jste Slavii na dno, kde léta nebyla. Spokojen?" obul se na Twitteru do majitele třeba publicista Jan Rejžek, který fandí Slavii téměř padesát let.

Koubek už mluvil s ruským manažerem

Vysvobození se možná blíží. Během zimy by mohl do klubu vstoupit ruský investor, který by získal padesátiprocentní podíl. Slavia jednání potvrdila a trenér Koubek se už sešel s Igorem Kornějevem, který by se měl starat o sportovní úsek klubu.

Zoufalým příznivcům je jedno, odkud pomoc přijde. „Kdokoliv bude lepší než Řebíček," shodují se na diskusních fórech.

„Nikdy bych nevěřil, že se nebudu moct dočkat příchodu Rusáků," přiznává jeden z fanoušků. „Tak Ivane, pojď už!" přidává se druhý. „Už aby tu byl Rus a nějací fotbalisti, tohle nemá obdoby," běduje jiný.

Na 19. prosince je naplánovaná valná hromada klubu. Slávistům tedy letos možná dárky a potřebné posily nebude nadělovat Ježíšek, ale nefalšovaný ruský Mrazík...

Věříte, že avizovaný příchod ruského investora pomůže Slavii z krize?
Ano.
40 %
Ne.
60 %
Celkem hlasovalo 9305 čtenářů.

Reklama

Související témata: