Hlavní obsah

Nic se v Plzni nezměnilo, samé srandičky, pochvaluje si navrátilec Štípek

Plzeň

Vrátil se domů a měl pocit, jako by ani nikam neodešel. Fotbalisté Plzně porazili v prvním přípravném duelu v novém roce Chomutov 6:2. Na hřiště v Luční ulici přišlo viktoriány povzbudit takřka na dva tisíce natěšených plzeňských fanoušků. „Samozřejmě jsme rádi za takovou podporu, i když jsme ji možná trošku čekali. Diváci tu jsou v posledních letech fantastičtí. Snad jsme jim výsledkem udělali radost,“ řekl klubovému webu David Štípek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva David Štípek, František Rajtoral a Jan Kovařík z Plzně se radují z gólu.

Článek

Mladý záložník si vychutnává návrat do Viktorie. Na podzim hostoval v Mladé Boleslavi.

„Přijde mi, jako bych tam ani nebyl. Přišel jsem do známého prostředí a kabina jede ve stejném stylu, jako když jsem odcházel. Zde se nic nezměnilo, samé srandičky a je to stále skvělé," usmívá se talentovaný fotbalista, jemuž se angažmá v mladoboleslavském dresu nevydařilo podle představ. „V danou chvíli jsem se tak rozhodl. Myslel jsem si, že to dopadne lépe. Je to ale zkušenost. I když jsem toho moc nenahrál, třeba mi to do budoucna pomůže," krčí rameny.

V Plzni se však během podzimu jedna velká změna udála. V jarní části sezóny už povede Viktorku místo Pavla Vrby, jenž odešel k českému národnímu týmu, Dušan Uhrin. „Je vidět, že pan Uhrin je podobný trenér jako pan Vrba. Chce hrát útočně a dávat góly. Nějaký velký rozdíl jsem zatím nezpozoroval. I když po týdnu se to těžko hodnotí," říká jedenadvacetiletý Štípek pro klubové stránky.

Reklama

Související témata: