Hlavní obsah

Sparta letí do tepla, v Jerezu vykrystalizuje sestava pro jaro

Fotbalisté Sparty opustili promrzlou Prahu a letí vstříc soustředění ve španělském Jerezu. Na svojí tradiční zimní štaci se postupně utkají s polským Lechem Poznaň, ruským Lokomotivem Moskva, bulharským Ludogorcem Razgrad a ruským FK Krasnodar. Letenští sice příchod nějaké posily ještě nevylučují, zásadní změny v kádru se však do začátku jarní sezóny neočekávají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha se radují z gólu proti MFK Ružomberok.

Článek

Zatímco začátkem ledna sparťané trénovali i hráli na přírodním trávníku, v posledních dnech se museli přestěhovat na strahovskou umělku. Odletu do Španělska se proto nemohli dočkat.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Těším se do Španělska stejně jako všichni hráči i kolegové z realizačního týmu. Na kvalitní povrchy i příjemné teploty, ale také na kvalitní utkání. Zápasové vytížení je hlavní náplní soustředění, ale zároveň chceme zapracovat na herní součinnosti i taktických aspektech hry," avizuje trenér Vítězslav Lavička.

V Jerezu už zmírní rotování sestavou. „V domácích zápasech jsme se snažili, aby všichni dostali příležitost a vyzkoušeli jsme si určité varianty. Sestava ve Španělsku se už bude blížit k tomu, jak by měla vypadat pro start jarní části ligy," říká Lavička.

Deli se vrací do Budějovic

V lednu Sparta prohrála jen s Vlašimí, když měla na hřišti druhý sled. Na vítězné vlně se chce udržet. „Výhry nejsou v přípravě priorita. Ale pokud chceme vítězit v sezóně, tak prvním předpokladem je naučit se vyhrávat už v přípravě. Navíc pokud chceme zlepšovat jednotlivé aspekty naší hry a stavět na tom, co jsme si už vybudovali během podzimu, tak kvalita nás předurčuje k tomu, abychom vyhrávali," ujišťuje záložník Bořek Dočkal.

Do Španělska neodletěl Simon Deli, africký obránce se vrací na hostování do Českých Budějovic, kterým pomáhal již na podzim.

V nominaci chybí mladíci Patrik Čavoš či Rudolf Reiter, kterého nepustilo na soustředění zranění achilovky. S týmem naopak cestuje záložník Tiémoko Konaté doléčující zranění nebo mladíci Patrik Schick a Ondřej Karafiát. Stálou brankářskou dvojici Vaclík - Čech doplnil Milan Švenger, jenž na podzim hostoval ve Vlašimi.

Kádr Sparty pro soustředění ve Španělsku
Brankáři:
Tomáš Vaclík
Marek Čech
Milan Švenger
Obránci:
Jakub Brabec
Mario Holek
Roman Polom
Costa Nhamoinesu
Ondřej Švejdík
Marek Krátký
Ondřej Karafiát
Matěj Hybš
Pavel Kadeřábek
Záložníci:
Marek Matějovský
Lukáš Vácha
Josef Hušbauer
Ladislav Krejčí
Jan Sýkora
Bořek Dočkal
Kamil Vacek
Tomáš Přikryl
Lukáš Mareček
Aleš Čermák
Tiémoko Konaté
Útočníci:
David Lafata
Roman Bednář
Lukáš Juliš
Patrik Schick

Reklama

Související témata: