Hlavní obsah

Desátý gól je mi teď ukradený, přiznal naštvaný střelec Dukly Pospěch

Karel FeltPrávo

V malém derby se Slavií dal v pátek večer kanonýr Dukly Zbyněk Pospěch (31) desátý ligový gól v této sezóně a dotáhl se na první místo dlouhodobě zraněného teplického Mahmutoviče v tabulce střelců. K pomyslné koruně krále střelců má nejblíže. Po prohře 1:2 v Edenu, ale naštvaně prohlásil... „Prohráli jsme. Teď je mi desátý gól ukradený.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dukly Zbyněk Pospěch.

Článek

Dukla prohrála v Edenu po hrubých chybách. Cítíte velké zklamání?

Po dobrém výkonu s Teplicemi jsme nepřijeli jsme do Edenu prohrát. Ale v prvním poločase jsme udělali dvě chyby, po nichž jsme inkasovali. Jednu jsem udělal já před prvním gólem. Neuhlídal jsem při rohovém kopu Smejkala. Je to velké zklamání.

Druhá půle už byla z vaší strany lepší, ale na vítězství to nestačilo, i když jste měli dvacet minut početní převahu. Proč jste Slavii nepřibili k jejímu pokutovému území?

Náš výkon byl lepší, převahu jsme měli i díky vyloučení Vošahlíka. Vytvořili jsme si nějaké šance, ale gól jsme dali příliš pozdě. My jsme posledních patnáct minut hráli na nakopávané míče, ale nemohli jsme je dostat před bránu. Slavia dobře bránila. Škoda, protože jsme mohli alespoň vyrovnat na 2:2. Zápas jsme si prohráli už v prvním poločase. Ale domácí ho odehráli lépe než my. Nehráli super fotbal, ale mají tři body. Bojovali, asi ta výhra byla zasloužená.

Mám dojem, že jste Slavii v první půli podcenili, jako byste měli v hlavách, že před týdnem dostala pět gólů v Olomouci a vy jste smetli Teplice...

Nepodcenili jsme je, protože jsme si říkali před zápasem, že nic takového nesmíme udělat. Rozhodly to naše chyby, které Slavia potrestala. V Olomouci měla víc šancí a neproměnila je, proti nám dala obě. Víc jich neměla.

Vy jste svedl se Smejkalem několik soubojů. Po jednom v první půli to vypadalo, že vás stáhl za dres. Vy jste se ani moc nevztekal. Byl přesto penaltový?

Faul to byl, stáhl mě za dres. Rozhodčí dneska ale neviděl naše mužstvo, jen Slavii... Nevztekal jsem se, protože bych dostal další žlutou kartu. Už jich mám šest. To by nebylo dobré. Nechal jsem to být, to je na posouzení jiných.

Zmínil jste neproměněné šance. Měl jste také nějaké. Mrzí hodně?

Mrzí. Jednou vykopl Neves balón, který mířil do prázdné branky. Podruhé zázračně zasáhl Čontofalský. Možná už byl míč za čárou, bylo to sporné, ale nechci se na to vymlouvat.

Slavii jste dal svůj desátý gól v této sezóně. Dotáhl jste se na lídra tabulky střelců Mahmutoviče, který je ale zraněný. Myslíte už na krále střelců?

Teď je mi to jedno, protože jsme prohráli. Kdyby ten můj gól byl alespoň vyrovnávací, byl bych spokojený. Možná až po dalším zápase si to uvědomím, teď je mi to ukradený.

Reklama