Hlavní obsah

Jihlava - Liberec 2:3Kolár otočil duel v Jihlavě a Liberec na jaře poprvé vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Vaculík 1 : 0
24. Šural 1 : 1
29. Koloušek 2 : 1
65. Kolár 2 : 2
69. Kolár 2 : 3
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Liberce zvítězili v 18. kole první ligy v Jihlavě 3:2. Domácí v průběhu prvního poločasu po trefách Lukáše Vaculíka a Václava Kolouška dvakrát vedli, po změně stran ale v rozmezí čtyř minut otočil skóre svými prvními dvěma góly v české lize střídající Slovák Luboš Kolár.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Luboš Kolár z Liberce (v popředí), za ním Tomáš Josl z Jihlavy.

Článek

Slovan si tak spravil chuť po čtvrtečním vyřazení od Alkmaaru v Evropské lize. V domácí soutěži vyhrál po sedmi kolech a je pátý dva body od třetí příčky. Jihlava nevyhrála ani v šestém souboji s Libercem a jejímu trenérovi Petru Radovi tak nevyšel souboj proti severočeskému klubu, který v minulosti vedl.

Domácí, bojující o záchranu, proti favoritovi z Liberce vstoupili do zápasu nebojácně. V jedenácté minutě měl gól na noze Harba, který využil přihrávky od Kolouška, ale z úhlu překonat Hrošša nedokázal. Vysočina byla nadále aktivnějším týmem, po centru Masopusta ale Kučera minul.

Gólovou asistenci si pravý krajní záložník Vysočiny připsal až o šest minut později. Přetáhl centr na zadní tyč k nehlídanému Vaculíkovi a jihlavský kapitán hlavou mířil přesně. Jenže z náskoku se domácí neradovali ani dvě minuty. Šural si zaběhl za obránce, udělal kličku Blažkovi a míč poslal k levé tyči.

Vysočina si vzala zpět vedení po půlhodině hry po podobné akci jako před první trefou. Z pravé strany opět centroval Masopust, v prostoru před malým vápnem našel Kolouška a ten překonal Hrošša.

Liberec nastoupil v hodně slepované sestavě bez několika opor, které se zranily ve čtvrtečním duelu v Nizozemku, přesto dokázal po pauze otočit stav. Kouč Slovanu Šilhavý si mohl gratulovat k vydařenému střídání, když místo Ukrajince Budnika poslal do druhé půle Kolára.

Slovenský záložník se odvděčil za důvěru po dvaceti minutách. S tečí jednoho z domácích obránců dokázal přelobovat Blažka a srovnal. Za další čtyři minuty pak Kolár skóre obrátil. Po Rybalkově centru ze standardní situace doklepl míč do sítě z hranice malého vápna.

Vysočina toužila po vyrovnání, v posledních minutách Liberec zmáčkla před jeho pokutovým územím, ale gól už vstřelit nedokázala. Naopak Blažek ještě dvakrát musel zachraňovat situaci proti Luckassenovi.

Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 2:3 (2:1)
Branky: 22. Vaculík, 29. Koloušek - 65. a 69. Kolár, 24. Šural. Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Hájek. ŽK: Koloušek - Rajnoch, Šural, Pavelka, Obročník. Diváci: 3049.
Jihlava: Blažek - Mikula (81. Kukol), Šourek, Krejčí, Josl (86. Přeučil) - Marek, Koloušek (74. Jungr) - Masopust, Kučera, Vaculík - Harba. Trenér: Rada.
Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Rajnoch (82. Pimpara), Pokorný - Sackey - Šural, Pavelka (69. Obročník), Rybalka, Luckassen - Budnik (46. Kolár). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: