Hlavní obsah

Ten gól šmudla neměl padnout, kabonil se kapitán Baníku Frydrych po remíze se Spartou

Ostrava

Kapitán Baníku a šéf jeho obrany Michal Frydrych si po domácí remíze 1:1 s lídrem tabulky Spartou posteskl, že výkon ostravského mužstva před více než čtrnácti tisíci diváků byl v pořádku, ale body chybí. Mrzel ho inkasovaný gól dvanáct minut před koncem, kdy nepovedená Julišova střela změnila směr o nohu Baránka a brankář Pavlenka neměl žádnou naději ji chytit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapitán Baníku Michal Frydrych (vlevo) v utkání proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Hodně jste se rozčiloval. Proč?

Sparťané jsou první a mají štěstí. Byl to gól šmudla, který neměl padnout. Udělali jsme jedinou vážnou chybu v jinak vydařeném utkání, když jsme nepohlídali hráče před naší brankou. Zdálo se mi, že hráči, kteří mají za úkol pochytat odražené balóny, byli poněkud vysoko. Možná se stala jiná chyba, trenéři nám to řeknou.

Co říkáte výkonu Baníku?

Podali jsme odvážný výkon. Šli jsme do zápasu s úkolem nenechat Spartě ani kousíček místa, hrát na hranici svých možností. Myslím, že jsme jí roli favorita hodně znepříjemnili. Ke konci zápasu nám ale docházely síly. Bylo to tím, že Sparta většinu času držela míč a bylo hodně namáhavé stále se posouvat dobře a nedat Spartě žádný prostor před naší brankou.

Byla Sparta k poražení?

Po tak kvalitním výkonu před tolika diváky byla. Škoda, že se to nepodařilo.

Nejsou příčinou znovu neproměněné šance? V první půli jste špatně naložili hned s několika.

Přesně tak. Nemůžeme počítat, že proti Spartě budeme mít šest gólových šancí. My jsme měli v  prvém poločase dvě nebo tři. Hodně nás mrzí, že z ani jedné jsme nedali gól.

Ve vaší situaci třetí remíza v řadě už musí strašit.

Získat bod se Spartou samozřejmě má cenu, ale my jsme opravdu v situaci, kdy musíme vyhrávat a remíza i v zápase s tak silným soupeřem je ztráta. Bohemka remizovala v Brně se Znojmem, zůstali jsme v tabulce poslední. Náš výkon proti Spartě byl kvalitní, ale pořád se nám nedaří dotáhnout zápas do vítězného konce. Lidi viděli, že bojujeme, ale body chybí.

V pátek vás čeká utkání právě na Bohemians...

Musíme zregenerovat síly. Nebude o nic jednodušší, než byl ten se Spartou. Dokonce si myslím, že bude ještě těžší.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články