Hlavní obsah

Fotbalový brankář Petr ve Zbrojovce Brno skončil

Fotbalový brankář Radek Petr už nebude nadále působit v prvoligovém Brnu. Vicemistr světa z roku 2007 měl se Zbrojovkou platný kontrakt až do 30. června 2015, v pondělí se však s vedením klubu domluvil na jeho předčasném ukončení. Informovaly o tom oficiální internetové stránky moravského celku.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Radek Petr (vpravo).

Článek

Sedmadvacetiletý gólman odchytal v Brně jen dvanáct utkání. Naposledy stál mezi třemi tyčemi před rokem, kdy Zbrojovka podlehla Hradci Králové 1:3. Poté přišel o místo v základní sestavě a po podzimní části Gambrinus ligy na něj nezbyl ani post třetího brankáře, v klubu tak pouze trénoval.

Petr měl pověst velkého talentu, už v 17 letech jej testovala Fiorentina. Vedle stříbrné medaile z MS do 20 let má také titul mistra Bulharska s Razgradem, za který však chytal pouze ve dvou zápasech.

Po světovém šampionátu dvacítek se Petr krátce vrátil do Ostravy. Tehdy jej bez jediného prvoligového startu koupila Parma. Ani v Itálii ale v nejvyšší soutěži neprorazil a putoval nejprve na hostování do třetiligové Pro Patrie, poté do druholigového belgického Eupenu. Následně absolvoval testy v Brémách, ale bundesligový klub s ním smlouvu neuzavřel. V Razgradu podepsal tříletou smlouvu, ale už po půl roce v létě 2012 zamířil do Brna.

Petr by mohl nyní zamířit do MSFL, o jeho služby se uchází momentálně předposlední tým Hanácká Slavia Kroměříž.

Reklama

Související témata: