Hlavní obsah

Třetí Boleslavi jsme hodili rukavičku, říká teplický obránce Vondrášek

Teplice

Nečekaně rychle se po více než osmiměsíční nucené pauze znovu zabydlel v sestavě teplických fotbalistů pravý obránce Tomáš Vondrášek. Zotavoval se po operaci od loňského června až do začátku března. Jarní sezóna má pro něj o to větší náboj, že bojuje se svými spoluhráči o účast v pohárové Evropě. „Mladé Boleslavi jsme obrazně řečeno hodili rukavičku tím, že jsme stáhli ztrátu na její třetí místo na jediný bod,“ říká Vondrášek o čtvrté příčce Teplic po třiadvaceti kolech soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Teplic Tomáš Vondrášek (vlevo) v souboji s Damienem Boudjemaaou ze Slavie Praha.

Článek

Při absenci několika hráčů v defenzivě nastupuje už pravidelně do všech zápasů. Zároveň si je vědom herních rezerv severočeského mužstva. „Naše sestava se pořád točí, ale nemůžeme se na to vymlouvat. Musíme zaskakovat jeden za druhého. Dosavadní utkání z naší strany něco postrádaly. Chybí nám především lehkost. Snažíme se potřebnou kvalitu vynahrazovat alespoň týmovým nasazením. Hodně cenné bylo vítězství nad Příbramí, o němž jsme rozhodli až v posledních minutách. Nikdo nemohl čekat, že soupeře sfoukneme 4:0," přemítá obránce, jehož trochu mrzí i nepřesvědčivé výsledky z venkovních hřišť.

„Nebyly to zápasy v naší režii a moc bodů jsme tam neposbírali. Chtělo by to pořádně zabrat i na půdě soupeřů," poznamenává Vondrášek před pátečním duelem na stadiónu Bohemians Praha 1905. Tepličtí procházejí minisérií zápasů s relativně schůdnými protivníky, protože poté hostí doma Zbrojovku Brno.

O slovo se hlásí i Liberec

„Právě tenhle probíhající trojboj, kam řadím i odehrané střetnutí s Příbramí, mohl svádět k optimistickým prognózám. Ale bereme v úvahu, že soupeři hrají o záchranu a jde jim o každý bod," potvrzuje obránce ošidnost rozlosování.

Jak daleko mají Tepličtí k pohárovému umístění? „Nedáváme si extrémní cíle, ale hodláme dalším aspirantům na třetí místo jejich ambice znepříjemnit. Momentálně drží nejlepší pozici ve svých rukou Mladá Boleslav. O slovo se trvale hlásí i Slovan Liberec. Až po třicátém kole se všechno sečte a uvidíme, na co budou naše výsledky stačit," uzavírá Vondrášek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice