Hlavní obsah

Báječné jihlavské jaro, Vysočina má Hráče i Trenéra měsíce března

Vynikající výsledky jihlavských fotbalistů během jarní části sezóny Gambrinus ligy nezůstaly u fanoušků bez odezvy. Haris Harba byl za březen zvolen Hráčem měsíce, triumf Vysočiny v anketách pak dovršil kouč Petr Rada, který se stal Trenérem měsíce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihlavský trenér Petr Rada během utkání na Slavii.

Článek

Haris Harba je v probíhajícím ročníku už druhým bosenským vítězem ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce. Útočník Jihlavy napodobil krajana Aidina Mahmutoviče z Teplic, jenž kraloval v srpnu 2013. Harba za březen získal téměř čtyři tisíce hlasů a v dramatickém souboji porazil sparťanského obránce Pavla Kadeřábka. Třetí příčku obsadil Jakub Řezníček z Příbrami.

Pětadvacetiletý Harba si v průběhu uplynulého kalendářního měsíce připsal pět branek, jimiž se podílel na třech vítězstvích - na Dukle, na Slavii a doma s Olomoucí. Celkově už má letos na kontě 11 přesných zásahů a atakuje vedoucího muže pořadí střelců Davida Lafatu ze Sparty.

„V první řadě se musíme co nejdříve zachránit. A pakliže se mi podaří vyhrát krále střelců, budu jedině rád," uvedl kanonýr Vysočiny po převzetí trofeje.

Rada jako první vyhrál Trenéra měsíce ve dvou různých klubech

Jihlavský fotbal v březnu vévodil na celé čáře. Petr Rada byl pro změnu zvolen Trenérem měsíce. Zopakoval tak svůj rok a půl starý triumf z premiérového kola ankety, kdy triumfoval na lavičce pražské Slavie. Stal se prvním mužem, který se z prvenství radoval ve dvou různých klubech. Kouč Vysočiny dostal od fanoušků 3512 hlasů a s bezpečným náskokem utekl druhému Karlu Jarolímovi z Mladé Boleslavi. Na třetím místě skončil Luděk Klusáček z Bohemians 1905.

Jihlava se během čtyř měsíců pod novým trenérem vyšvihla ze dna tabulky na 9. místo a záchranu v nejvyšší soutěži má na dosah ruky. Právě v průběhu března nastal rozhodující zvrat. Radův tým získal deset bodů z 15 možných a při vítězství 5:0 nad Olomoucí zaznamenal i svůj rekordní výsledek v dějinách Gambrinus ligy.

„Ještě nejsme z nejhoršího venku. Chceme závěr sezóny důstojně dohrát a získat co nejvíce bodů, aby tady zavládla spokojenost a diváci chodili ve velkém počtu," prohlásil pětapadesátiletý Rada při předání křišťálové trofeje.

Hráč měsíce:
1. Harba (Jihlava) 3974 hlasů,
2. Kadeřábek (Sparta) 3801,
3. Řezníček (Příbram) 2350.
Trenér měsíce:
1. Rada (Jihlava) 3512,
2. Jarolím (Mladá Boleslav) 2785,
3. Klusáček (Bohemians 1905) 2477.

Reklama

Související témata: