Hlavní obsah

FANTASY: Luděk Zelenka favorizuje ve 26. kole Fantasy ligy Spartu, Plzeň a Příbram

Luděk Zelenka

Luděk Zelenka se opět vydává do boje o body ve 26. kole Fantasy ligy. V minulých kolech se Luďkovi nedařilo, a to poslední nebylo v tomto ohledu výjimkou. Aktuální kolo Gambrinus ligy se zdá na určení favoritů ale jednodušší. Podaří se Luďkovi prorazit svou smůlu a bude atakovat alespoň hranici 60 bodů?

Kapitánem týmu premiérově Švějdík.

Článek

"Většinou nad sestavou sedím tak tři hodiny, spekuluju, měním, obvolávám kamarády, prostě se s tím pachtím a efekt nikde. Tak jsem to dnes otočil a sestavu mám za pět minut. Žádný vymýšlení, kdo mě napadne, tak dostane dres a už mu ho nechám! Musím přeci něco změnit. Výrazně mi pomohlo to, že v nadcházejícím 26. kole jsou z mého pohledu tři velcí favorité svých duelů. Sparta, Plzeň a Příbram získají tři body.

Sparta hraje ve velké pohodě

Sparta je ve fazóně a na Liberec si věří. Slovan je naopak v útlumu a po odchodu trenéra Šilhavého a při neúčasti Kováče bude pro ligového lídra snadným soustem. Protože si myslím, že Letenští udrží čisté konto, volil jsem především defenzivní hráče. Kadeřábek je ve formě, neustále podporuje Dočkala a dostává se i do zakončení. K němu jsem dal kolegu z obrany Švejdíka, který vytlačil ze sestavy Brabce. A dokonce volím riziko a dal jsem mu kapitánské céčko. Třetím sparťanem je tradičně Dočkal, který pravidelně sbírá body za přihrávky a sem tam k tomu přidá i gól.

Plzeň už zřejmě vzdala honbu za titulem, ale přesto, nebo právě proto hraje stále lépe. Proti Teplicím navíc bude mít možnost potvrdit druhé místo a  do zápasu půjde v plné síle. Tady jsem volil spíše ofenzivní borce. Hořava je nepostradatelným článkem Uhrinova výběru, i když mu trochu schází lepší řešení finální fáze. To má zase skvělé Kolář, ale zase nemá tolik balónů, jako když dirigentskou taktovku třímal Pavel Horváth. No a na hrot jsem vyslal Tecla, u kterého je trochu otázka, zdali bude hrát. Konkurence na hrotu Plzeňského týmu je veliká, a pokud střelec nestřílí góly, jde z kola ven. Teclova pozice je ale zatím pod Uhrinem celkem stabilní a věřím tomu, že mi bývalý jihlavský kanonýr přinese nějaké body.

Příbram se sice stále zachraňuje, takže do žádného duelu nejde jako favorit. Znojmo ale podvědomě cítí, že se se soutěží rozloučí, a to bez ohledu na sportovní výkony. Jejich stánek totiž stále nesplňuje potřebné normy Gambrinus ligy a dohoda s FAČR zřejmě není možná. Hráči to tak nějak cítí a podle mého ligu už jen dohrávají, o čemž svědčí jejich poslední výprasky v Boleslavi a doma s Ostravou. Na koho ale v Příbrami sáhnout? Do branky jsem poslal ligovou stálici Hrušku. Sice už není za děravou obranou takovou jistotou, ale v důležitých chvílích vždycky podrží. V záloze se mi v dresu Středočechů vždy líbil Danoski, který skvěle začal svou ligovou kariéru. Pak ale trochu usnul na vavřínech a nyní se pomalu dostává zpět nahoru. V útoku je jasnou volbou pro Čuhela, i kvůli zranění Švancary, Řezníček, který umí dát i gól. Jeho cena je na poměry Fantasy ligy astronomická, ale věřím, že mou důvěru zaplatí. Chybějící články sestavy jsem zalepil ostravským talentem Vengřinkem, který v minulém kole ve Znojmě dokonce skóroval a myslím, že se na bodové vlně poveze i v zápase s Duklou.

Valentovi by měla hra Olomouce sedět

Jako pátého záložníka jsem nominoval Valentu ze Slovácka, který má obrovské předpoklady (střelu, rychlost, výběr místa), ale jen málo to zúročuje. Předpokládám ale, že by mu trápící se Olomouc mohla sedět, a že by se mohl zapsat do střelecké listiny. Těžko tipovat jak budou moji svěřenci úspěšní, asi už se podle mě ani nedá sázet, ale já se držím hesla: Když jí miluješ (Fantasy Ligu), není co řešit."

Reklama