Hlavní obsah

Euforie a emoce ve Spartě stoupají, gratulace k titulu zatím Lavička nepřijímá

Praha

Jestli nezískají mistrovský titul letos, tak už nikdy. Čtyři kola před koncem Gambrinus ligy vedou fotbalisté Sparty tabulku o deset bodů před Plzní, takže k primátu jim stačí získat už jen dva body. „Euforie a emoce stoupají, ale malý krůček je ještě třeba udělat,“ líčí situaci trenér Vítězslav Lavička. Jeho tým by mečbol mohl proměnit již příští víkend v Teplicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost trenéra Sparty Vítězslava Lavičky.

Článek
Fotogalerie

Situace je znovu o něco jasnější. Přijímáte už gratulace k titulu?

Ještě ne. Děkuji za gratulace k vítězství, hodně nás přiblížilo k vytouženému cíli. Definitiva to ale ještě není, i když jsme už dost blízko.

Fanoušci již teď skandují „Mistři, mistři!", oslavy se blíží. Nemáte obavy, že to bude na týmu znát?

Je to předčasné. Samozřejmě vnímám, že s koncem soutěže v klubu euforie a emoce stoupají. Atmosféra na stadiónu i v šatně byla po utkání báječná. Ale malý krůček je ještě třeba udělat, to si všichni uvědomujeme.

Co by se ještě muselo stát, abyste neslavili?

Nevím, tímto směrem ani nechci přemýšlet. Musíme se připravit tak, abychom definitivu stvrdili nejdříve, jak jen to bude možné.

Pokud možno již v sobotu v Teplicích... Čeká vás ovšem nabitý týden.

Přesně tak. Ve středu hrajeme pohárovou odvetu s Jabloncem. K postupu do finále bude naše úsilí upnuto, i když máme horší výchozí pozici (1:3). Chceme uspět i na této úrovni.

Hodláte tedy v poháru nasadit kompletní sestavu?

Ještě večer po utkání s Libercem si lékařský tým prošel všechny hráče, podle jejich zdravotního stavu budeme určovat sestavu. Postoupit ovšem chceme.

Liberec jste zdolali 4:1, kladl vám ovšem větší odpor, než výsledek napovídá, že?

První poločas nám Slovan dělal velké problémy náročným způsobem hry, který zvolil. Napadal nás už v zárodku. Po prvním poločase jsme vedli, ale celkový obraz vyzníval spíš pro soupeře. Po přestávce jsme zvýšili úsilí a přidali také góly.

A co přerušení zápasu kvůli vulgárním nadávkám předsedovi asociace Peltovi?

To byl negativní moment, na hřiště nepatří. Dobře však reagoval rozhodčí i náš kapitán, který šel fanoušky umravnit.

Reklama

Související témata: