Hlavní obsah

Tohle Sparta přece nepotřebuje, stýskal si navzdory výhře teplický obránce Krob

Teplice

Pochopitelně že si tepličtí fotbalisté výhru nad Spartou patřičně užívali. Aby ne, když byli první, kdo ji v letošní ligové sezóně porazil a donutil k tomu, že mistrovské oslavy musela odložit. Obránce Severočechů Jan Krob měl k radosti o to větší důvod, že Spartou prošel a v sobotním šlágru nad ní měl navrch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Sparty (vlevo) a obránce Teplic Jan Krob bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

Ve Spartě jste působil, tentokrát jste ji v teplickém dresu pomohl porazit. Jak chutná výhra nad bývalým klubem?

Náramně, Zvláště, když jsme výhrou jdokázali, že máme silný kádr, který je schopen porazit i Spartu. A jako vůbec první mužstvo v lize. I proto jsme si zápas patřičně užili. Škoda jen toho, co předvedli sparťanští fanoušci. Jedním slova - ostuda. Sparta má dost kvalitní tým, aby utkání zvládla a nemusela si pomáhat dalšími třemi hráči navíc, kteří prokazatelně dokážou tohle všechno ovlivnit.

Mluvíte o třech sparťanských hráčích navíc. Narážíte na sudí?

Nemluvil jsem o rozhodčích...  Některé zákroky sparťanských hráčů podle mého prostě neměly s fotbalem nic společného. Nechápu to. Vždyť Sparta má mužstvo na to, aby nás přehrála právě fotbalem a ne takovýmto způsobem.

Na podzim jste se vytáhli na mistrovskou Plzeň, teď pro změnu na Spartu, kterou na cestě za titulem už nic nezastaví. Čím to, že se vám právě proti silným protivníkům takto vede?

Podařilo se nám vstřelit první gól, což nám pokaždé ohromně pomůže. Proti Spartě tomu nebylo jinak. Zvláště, když všechno, do čeho jsme kopli, skončilo za Vaclíkovými zády.

Neobávali jste se, aby snad slibně rozehraná partie předčasně neskončila, když ji sudí opakovaně přerušoval?

V jednu chvíli to už tomu všechno nasvědčovalo. Světlice, dýmovnice, nadávky, to skutečně k fotbalu nepatří. Podle mého si ale měl sudí počínat velkoryseji a nadávky přehlédnout. Přerušení totiž nic neřeší, spíše fanoušky vyprovokuje k novým pokřikům a urážkám. I když na druhou stranu se už nějakým způsobem na vulkgarity znějící z ochozů reagovat musí, protože na tribunách stadiónů sedí i děti.

Díky výhře na Spartou jste se dostali v lize na čtvrtou příčku, která nyní po postupu Sparty a Plzně do finále domácího poháru garantuje účast v pohárové Evropě. Asi i to byla patřičná motivace...

Nešlo nám o čtvrtou příčku, ale o omluvu fanouškům za výkony, které jsme v poslední době předváděli. Teď ovšem musíme návrat k podzimní formě a výkonům potvrdit v příštím kole v Liberci.

Tam půjde o přímý souboj o čtvrtou příčku a tudíž účast na evropské pohárové scéně.

Pochopitelně těší, že jsme se na čtvrté místo v tabulce vrátili, ale čekají nás ještě tři těžké zápasy. Hlavně v Liberci půjde o zlomové utkání. Ale můžeme k němu nastupovat v klidu, protože necítíme žádný tlak, abychom účast v pohárech vybojovali.

Reklama

Související témata: