Hlavní obsah

Sráží nás bídná produktivita, naříkal Brabec, když se Bohemians 1905 ještě více přiblížili druhé lize

Mladá Boleslav

Rozčarovaný z prohry, ještě více však z nemohoucnosti v koncovce byl stoper Bohemians 1905 Erich Brabec po nedělním nezdaru svého týmu v Mladé Boleslavi. Domácím stačila k tříbodovému zisku jediná trefa, přitom v průběhu druhého poločasu měli Pražané několik luxusních střeleckých pozic k vyrovnání. „Minulé kolo jsme byli jasně lepší proti Slavii, nyní jsme byli Mladé Boleslavi minimálně vyrovnaným soupeřem. Ale pokud neproměníme šance, nemůžeme čekat, že uhrajeme body," čertil se zkušený obránce Erich Brabec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Erich Brabec (vpravo) a Josef Jindřišek z Bohemians v utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

V průběhu zápasu, hlavně pak v druhém poločase, jste se opakovaně rozčiloval tak silně, až jste překřičel i diváky. Štvaly vás zbytečné ztráty a nepřesnosti v blízkosti branky mladoboleslavského týmu?

Rozhodně ano. Ale nešlo ani tak o vztek nad nepřesnostmi, jako řešení finální fáze. Měli jsme šance, měli jsme pološance, ale nejsme schopní z ničeho vstřelit gól. Mladá Boleslav ze stejné situace udeří, my nikoliv. Dostali jsme se pětkrát nebo šestkrát do vyložené příležitosti. Uvědomuji si, že jde i o kvalitu hráčů. Ale právě takové chyby nás stojí body potřebné k záchraně.

Přičítáte špatnou koncovku nervozitě ze situace, v které jste se s Bohemians 1905 ocitli, a z níž je cesta zápas od zápasu složitější?

Je jasné, že všichni máme složitou pozici v hlavách. Kdybychom skórovali jako první a ujali se vedení, určitě by se nám hrálo lehčeji. Vždyť i přes nepříznivý vývoj jsme se v Mladé Boleslavi dostali do hry. V druhém poločase jsme byli lepší, jenže góly nejsme schopní vstřelit.

Věříte, že je v silách ofenzivních spoluhráčů se přes psychicky svazující boj o záchranu přenést a koncovku v posledních kolech zlepšit?

Vstřelili jsme tři góly Teplicím ve čtyřiadvacátém kole. A od té doby se střelecky trápíme, což je na pováženou. Naším maximem v průběhu jara je jinak jeden gól. Na tréninku se snažíme hodně střílet, hodně zakončovat. Ale nedokážeme to přenést do zápasů a branky nestřílíme. Špatná produktivita nás sráží níž a níž.

Existuje zaručený recept, jak na danou situaci zapomenout a na hřišti nemyslet na povinnost vyhrávat?

Pozitivní je, že hrajeme už v pátek a nemusíme se posledním nezdarem zabývat moc dlouho. Je nezbytné, abychom porazili doma Duklu. A musíme doufat, že nám pomohou soupeři. Po přestávce vyplněné finále domácího poháru je potřeba v zápasech s Jabloncem a Plzní znovu dvakrát vyhrát, abychom ligu pro Bohemians zachránili.

Věříte, že je v silách vašeho týmu získat maximální počet devíti bodů a zajistit si účast mezi elitou i pro příští sezónu?

Bude to těžké, ale když třikrát vyhrajeme, jsme zachránění.

Nicméně s ohledem na poslední výsledky se situace zdá být kritická.

Znojmo nám vítězstvím nad Libercem nenahrálo, Ostrava i Olomouc můžou bodovou bilanci vylepšit v pondělí... Ve hře je pořád devět bodů, ale situace je hodně těžká. Prostě nezbývá, než vyhrát poslední tři zápasy. Jedině to je cesta k záchraně.

Luděk Klusáček, trenér Bohemians 1905
„Naše situace je kritická. Myslím, že pro záchranu musíme minimálně dvakrát vyhrát ze tří zbývajících utkání. Pokud si vezmu naše výkony, nepropadli jsme v řadě zápasů. Mnohdy jsme byli lepší. Pokud však nejsme schopní skórovat ani ze šancí, které jsme měli v druhém poločase na hřišti v Mladé Boleslavi, nemůžeme doufat v bodový úspěch proti tak produktivnímu týmu. Já věřím, že do zbývajících kol koncovku zlepšíme a zachráníme se."

Reklama

Související témata: