Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Oslavy nové šampióny nezmohly, jedenáctka je plná sparťanů

Praha

Tři dny mistrovských oslav ani porážka v Teplicích fotbalisty Sparty nevykolejily. Olomouc zválcovali nápaditým fotbalem a téměř všichni se tlačili do nominace ideální sestavy 28. kola Gambrinus ligy podle Sport.cz. Nakonec jsme vybrali čtyři, kteří na hřišti čněli nejvíc. Neztratila se ani plzeňská defenziva, do níž se přitom museli v nouzi stáhnout i útočníci.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Tak mají na hřišti vypadat oslavy mistrovského titulu, libovali si fanoušci Sparty během jednostranného duelu s poslední Olomoucí. Kanonýr Hušbauer si dvěma parádními góly upevnil vedení v tabulce střelců, jeho parťák Vácha znovu dokazoval, že stíhá mnohem víc než jen černou práci. Letenští navíc mají i produktivní obránce. Bek Kadeřábek se vytrvale tlačí mezi hvězdy celé soutěže a rozstřílel se také stoper Holek.

Druhá Plzeň absolvovala v utkání s třetí Mladou Boleslaví zatěžkávací zkoušku obrany, kterou zdecimovala zranění, nemoci i tresty. Defenziva dohrávala v bizarním složení, přesto gól neinkasovala. Brankář Kozáčik si tak mohl zapsat další zápas s nulou a Limberský zase úspěšnou stoperskou premiéru.

Liberecký Pavelka byl mužem zápasu o pohárovou Evropu s Teplicemi, brněnský Skalák výrazně přispěl k záchraně Zbrojovky proti Slavii.

Slovácko dál statečně ničí sestupem ohrožené. Jeho obranu řídil Rada a tentokrát to odneslo Znojmo. Naopak Baník rychle uniká do bezpečí, proti Jihlavě zazářil produktivní Kukec. Stejně je na tom Příbram, v jejímž dresu proti Jablonci zazářil Zeman.

Sestava 28. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Kozáčik (Plzeň) - Kadeřábek (Sparta), Holek (Sparta), Rada (Slovácko), Limberský (Plzeň) - Kukec (Ostrava), Hušbauer (Sparta), Vácha (Sparta), Zeman (Příbram) - Pavelka (Liberec), Skalák (Brno).

Reklama