Hlavní obsah

Kalvoda by měl po sestupu trénovat fotbalisty Olomouce

Novým trenérem olomouckých fotbalistů by se po jejich sestupu do druhé ligy měl stát Leoš Kalvoda. Zkušený kouč je nejžhavějším aspirantem na volné místo. Podle sportovního manažera klubu Ladislava Mináře však příchod šestapadesátiletého Kalvody ze Znojma ještě není uzavřen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Leoš Kalvoda.

Článek

Navzdory tomu, že Kalvoda už v některých médiích svůj návrat do hanáckého klubu potvrdil, sportovní vedení Sigmy ještě věc za hotovou nepovažuje. "Otázka trenéra je pořád v jednání, nemůžu potvrdit, že je to podepsané. Jednáme jak s panem Kalvodou, tak s dalšími kandidáty, ale víc bych to nerozebíral. Předpokládám, že do pátku by se to ale mělo uzavřít," řekl ČTK Minář.

Bývalý dlouholetý obránce Sigmy Kalvoda v uplynulém ročníku v nejvyšší soutěži málem zachránil odepisované Znojmo, které celou sezónu muselo odehrát mimo vlastní stadión v brněnském azylu. Nyní o něj usilovali i Bohemians 1905, ale vedení Pražanům měl Kalvoda oznámit, že dává přednost Sigmě.

Kalvoda naposledy hanácký celek vedl v sezóně 2000/2001 a skončil s ním třetí. O rok později získal slovenský titul se Žilinou.

Reklama

Související témata: