Hlavní obsah

Boleslavskou obranu posílil zkušený Navrátil

Mladá Boleslav

Urostlý ostřílený obránce Jakub Navrátil se zkušenostmi z české a turecké ligy je novu posilou defenzívy boleslavských fotbalistů. S FK Mladá Boleslav podepsal tříletou smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Navrátil z Plzně (vlevo) bojuje o míč s Tomášem Sivokem v dresu Besiktase Istanbul v utkání předkola Evropské ligy.

Článek

Třicetiletý stoper Jakub Navrátil, který fotbalově vyrostl v Táboře, hrál nejvyšší českou ligu dosud v Příbrami (2002-07) a Plzni (2008-10). Za osm let v Gambrinus lize nastoupil do 147 utkání a nastřílel v nich 8 gólů. V lednu 2011 přestoupil do tureckého Sivassporu, kde absolvoval tři a půlleté angažmá, v němž nastoupil do 99 mistrovských zápasů Süper ligy, ve kterých dal 7 gólů, a do 11 pohárových utkání Türkiye Kupasi. Po skončení smlouvy v červnu 2014 se vrátil do Česka a dohodl se na kontraktu v Mladé Boleslavi.

„S platností od prvního července letošního roku se Mladé Boleslavi upsal na tři roky, to znamená do června roku 2017," upřesnil manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.

„Jakub se vrací z úspěšného zahraničního angažmá, během kterého odehrál za Sivasspor více než sto soutěžních utkání a v uplynulé sezóně pomohl týmu k výbornému pátému místu v turecké Süper lize. Do Mladé Boleslavi přichází, aby svými zkušenostmi a kvalitou pomohl naplnit boleslavské sportovní ambice," uvedl na adresu defenzivní posily agent Viktor Kolář, jehož společnost Sport Invest International Jakuba Navrátila zastupuje.

Reklama

Související témata: