Hlavní obsah

Sestřelil CSKA, teď však jde Wágner z Plzně na roční hostování do Mladé Boleslavi

Plzeň

Dal v sezóně osm ligových gólů a třeba trefou v poslední minutě duelu s CSKA Moskva zařídil fotbalistům Plzně přestup z Ligy mistrů do jarní části Evrospké ligy. Ani to však útočníkovi Tomáši Wágnerovi nestačilo, aby si vybojoval pevné místo v základní sestavě Viktorie. Proto raději odchází na hostování do Mladé Boleslavi, která rovněž na hostování získala také brankáře Aleše Hrušku z Příbrami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočníci Michal Ďuriš (vlevo) a Tomáš Wágner se z Plzně stěhují do Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Plzeň hlásí na prahu přípravy další pohyb v kádru. K týmu Mladé Boleslavi se ve středu zapojí útočník Tomáš Wágner. „Tomáš odchází do středočeského celku na roční hostování s opcí," řekl k nejčerstvějšímu transferu generální ředitel Viktorie Adolf Šádek. „Tomášovu budoucnost jsme řešili především s ním, toužil po větším herním vytížení, které by vzhledem k počtu a kvalitě útočníků v Plzni neměl zaručenu," dodal Šádek na adresu fotbalisty se 120 ligovými starty a 29 brankami.

Čtyřiadvacetiletý Wágner přestoupil do Viktorie z Příbrami v lednu 2012, v červenci téhož roku zamířil na hostování do mateřského klubu. Od léta 2013 je zpátky v Plzni, v poslední sezóně se zapojil do 25 duelů nejvyšší soutěže a připsal si 8 ligových branek. Nezapomenutelné je také jeho vystoupení v posledním utkání základní skupiny Ligy mistrů proti CSKA Moskva, kdy gólem v poslední minutě rozhodl o vítězství Viktorie a postupu Plzně do vyřazovací části Evropské ligy.

Letos v únoru na sosutředění na Kypru prodloužil Wágner smlouvu s Viktorií až do června 2017.

Teď ovšem zvýraznil čilý pohyb, který mezi druhým a třetím celkem ligy nastal. Již v pondělí Jan Chramosta odešel do Plzně za Michala Ďuriše. I v jejich případě jde o hostování. Wágner pak přichází do Boleslavi za Martina Nešpora, který včera přestoupil do Sparty.

Do dnešního tréninku se již zapojil nejen Wágner, ale také brankář Aleš Hruška. Gólman z Příbrami přišel do Mladé Boleslavi na roční hostování s opcí na případný přestup. Hostování v Příbrami si naopak prodlouží kmenový útočník Mladé Boleslavi Jakub Řezníček.

Reklama

Související témata: