Hlavní obsah

Pelta mu nabídl nejvíc, takže šel Jun do Jablonce

Karel FeltSport.czPrávo

Příchod jednatřicetiletého útočníka nebo záložníka Tomáše Juna je důkazem, že to šéf jabloneckého klubu a FAČR Miroslav Pelta myslí se svými „Galakticos“ vážně. Jun, kterému v Austrii Vídeň skončila smlouva, měl na stole několik zajímavých nabídek.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Jun ještě v dresu Austrie Vídeň.

Článek

„V Rakousku o mne hodně stáli. Zejména v Altachu, kde jsem hrál po přestupu z Teplic. Dařilo se mi tam, mám v rakouském fotbale dobré jméno, vždyť jsem s Austrií vyhrál titul. Ale nakonec jsem se rozhodl vrátit domů, hlavně kvůli rodině. Z Altachu to je do Prahy šest set kilometrů, což je hrozná dálka," přiznal Jun v rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Pro návrat rozhodla touha být častěji s dcerou. „Dceru Anetku jsem si při dojíždění z Vídně moc neužil. Už chodí v Praze do školy. Čas utíká a já nechci přijít o celé její dětství. Dohodl jsem se s agentem Jirkou Müllerem, že budeme hledat něco v Česku, ale jen kluby s pohárovými ambicemi," vysvětlil útočník, o kterého byl v domácí nejvyšší soutěži velký zájem, a sešlo se hned několik nabídek.

„Ta jablonecká, přímo od pana Miroslava Pelty, byla nejzajímavější. V Jablonci jsem kdysi působil, znám tam ještě pár lidí i hráčů, především Michala Špita a Tomáše Čížka. S ostatními se seznámím. Nejdu do neznáma," prozradil Jun, který se hned zapojil do přípravy.

Jablonec moc nesledoval

Tomáš Jun samozřejmě základní přehled o české nejvyšší soutěži má, i když... „Z ligy jsem viděl v televizi jen ty zápasy nejlepších týmů, především Sparty, s níž jsem získal pět titulů. Jablonec moc ne, ale měl jsem informace, že mu nevyšlo jaro," přiznal.

Z nesehranosti nově se rodícího týmu, do něhož by mohl přijít ještě reprezentant Tomáš Hübschmann, Jun rozhodně obavy nemá. „Věřím, že mužstvo bude dobře fungovat, s tím do toho jdu. Chci mu v tom pomoct. Určitě se budeme snažit hrát dobrý fotbal a popereme se o pohárovou Evropu. Klub má dobré zázemí. Záleží na nás hráčích, jakou si uděláme pohodu v kabině a jak si mužstvo sedne. První dojmy jsou velmi pozitivní," konstatoval Jun.

„Velmi dobře znám kouče Jaroslava Šilhavého. Vždyť mně i trenérsky vedl. On je velmi kvalitní a zkušený trenér, působil i v národním mužstvu. Na spolupráci s ním se moc těším. Společně bychom chtěli zopakovat to, co se mu povedlo s Liberem, krásné tažení Evropu."

Reklama

Související témata: