Hlavní obsah

Plzeň získala zvučnou posilu, Pilař přichází na roční hostování s opcí

Plzeňští fanoušci mají radost, mohou se těšit z návratu další známé a oblíbené tváře. Po dvou letech strávených v Německu se k týmu Dušana Uhrina připojil Václav Pilař, který do Štruncových sadů přichází z Wolfsburgu na roční hostování s opcí. V kabině fotbalistů Viktorie se hlásil již v pátek dopoledne.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Pilař se vrací do plzeňského dresu.

Článek

Německo mu zatím k nohám nepadlo, i když na hostování ve Freiburgu byl spokojený a klidně by tam zůstal i dál. Reprezentant Václav Pilař, jehož kariéru zabrzdila vážná zranění, se bude rozehrávat v týmu, odkud se do zahraničí odrazil.

„Vaška Pilaře není třeba fanouškům dlouze představovat. Během svého předchozího působení v Plzni dokázal své fotbalové kvality, skvěle se prezentoval také na mezinárodní scéně. Pevně věříme, že již definitivně překonal své zdravotní problémy a ve známém prostředí naváže na výkony, kterými se ještě nedávno prezentoval v dresu Viktorie i národního týmu," uvedl k příchodu pětadvacetiletého technického hráče generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Angažmá Pilaře bereme jako ideální řešení pro obě strany. Viktoria v něm přivádí skvělého fotbalistu, který by měl dále pozvednout naši ofenzivní sílu, pro Vaška je pak působení v předním českém klubu možností dokázat, že je výjimečným a nadále vysoce perspektivním hráčem."

Generální manažer zároveň poděkoval Wolfsburgu za vstřícné jednání. „Jsme rádi, že také německý klub přihlédl k přání hráče a jeho dalšímu fotbalovému rozvoji. Jsme přesvědčeni o tom, že Vašek ukáže již v blížící se sezóně svůj nesporný talent a hlavně obrovský hlad po fotbale."

Místo vedle Horvátha je zase volné

Václav Pilař se těší do známého prostředí a zároveň věří, že zdravotní problémy minulých měsíců jsou již definitivně minulostí. „Po jarních problémech s kotníkem jsem již na sto procent připraven, těším se na přípravu i plzeňskou kabinu. Pro rehabilitaci jsem udělal maximum, cítím se skvěle. Chci ukázat, že jsem fotbal hrát nezapomněl," hlásí hradecký odchovanec na prahu svého druhého plzeňského působení.

„Měl jsem možnosti pokračovat v Německu, ale rozhodl jsem se pro Viktorku. Mám na Plzeň jen ty nejlepší vzpomínky, prožil jsem zde nejlepší chvíle kariéry. Pevně věřím, že budu moct týmu okamžitě pomoci. Uvědomuji si, že je tým dlouho spolu a kluci odvádí skvělé výkony, o to větší motivaci mám před sebou," říká Pilař a s úsměvem doplňuje: „Pavel Horváth už mi stihl napsat zprávu, po odchodu Honzy Rezka se opět uvolnilo místo v kabině přímo vedle něj. Mám se dle všeho na co těšit."

Reklama

Související témata: