Hlavní obsah

V prvním kole ligy se představí Sparta v Plzni

PRAHA

Souboj úřadujícího mistra pražské Sparty s nováčkem z Plzně nabídne úvodní kolo první fotbalové ligy, které je na pořadu o víkendu 6. a 7. srpna. Páteční los v hotelu Praha dále rozhodl o tom, že v prvním kole na sebe narazí Slavia s dalším novicem Jihlavou, třetí postupující celek Most narazí v severočeském derby na Teplice. V moravském derby se pak v prestižním duelu poměří Olomouc s Ostravou.

Článek

Ve zbývajících duelech se utká Jablonec se Slováckem, Zlín s Blšany, Příbram s Brnem a Boleslav s Libercem. Nejslavnější zápas, derby pražských "S", přijde na řadu v 10. ligovém kole, kdy bude Slavia hostit Spartu.

Ligoví nováčci ve svých zahajovacích zápasech hned narazí na protivníky zvučných jmen. Především v Plzni se po návratu mezi elitu nemohou zápasu s mistrovskou Spartou dočkat.

"Jsme moc rádi, že doma hned na úvod můžeme přivítat nejatraktivnějšího soupeře v lize. Snad přijde po roce na první ligu do Štruncových sadů hodně diváků," přál si ředitel Viktorie Radomír Havel. "Je to samozřejmě velmi těžký start, ale pro klub na druhou stranu zase marketingově velmi zajímavý," uvedl Havel.

Vítěz loňského ročníku druhé ligy z Mostu zase v historické ligové premiéře v domácím prostředí přivítá sousední Teplice a severní Čechy se mohou těšit na svůj velký šlágr. "Chtěli jsme hrát doma, to se povedlo. Navíc máme Teplice a po dlouhých letech to bude derby se vším všudy," prohlásil prezident klubu Emil Boukal, který hned po losu novinu oznámil i trenérovi Přemyslu Bičovskému, dlouholeté teplické opoře. "Je velmi spokojený, i pro něj to bude svátek," prohlásil Boukal.

Také Jihlava se má na co těšit. Při premiéře mezi elitou zavítá na půdu pražské Slavie, kterou předloni dokonce senzačně vyřadila z domácího poháru. "Nemohli jsme si při losu vybírat, ale zápas na Slavii pro nás bude svátkem, kde nebudeme mít co ztratit," uvedl ředitel FC Vysočina Jihlava Zdeněk Tulis.

Program 1. kola:
Jablonec - Slovácko, Olomouc - Ostrava, Slavia - Jihlava, Plzeň - Sparta, Zlín - Blšany, Příbram - Brno, Boleslav - Liberec, Most - Teplice.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články