Hlavní obsah

Už jsme neměli nosánky nahoře, vysvětloval kapitán Zápotočný po dohrávce na Julisce

Poučili se, to příbramský kapitán Tomáš Zápotočný nijak netajil. I proto v opakovaném duelu na pražské Julisce vyrukovali Středočeši proti Dukle s pozměněnou taktikou. „A hlavně jsme už neměli nosánky nahoře jako před jedenácti dny, kdy jsme si mysleli, že domácí přehrajeme, a i proto jsme narazili,“ narážel nejzkušenější příbramský fotbalista na první konfrontaci, kterou za stavu 2:1 pro Pražany předčasně ukončily opakující se problémy s osvětlením. V úterý večer se tudíž hrálo znovu a Tobiášovi svěřenci si odvezli bod za bezbrankovou remízu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský obránce Tomáš Zápotočný během utkání proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Po sérii čtyř vítězství v řadě jste se museli spokojit s remízou, ale i z ní jste se na Julisce radovali...

Aby ne, když šlo o plusový bod do tabulky pravdy, díky němuž jsme si zase polepšili. A nemuselo zůstat jen o jednoho, protože jsme si připravili spoustu šancí, které stačilo využít.

Vy sám jste měl jednu převelikou, jenže jste hlavičkoval přímo do brankáře Rady.

Moje chyba, že jsem mířil přímo na něj. Stačilo směrovat balón na zem a byl by z toho určitě gól. Nesmíme být ale neskromní, protože Dukla má dobré mužstvo a i remíza je pro nás zlatá.

Zvláště, když první zápas před jedenácti dny se pro vás nevyvíjel právě dobře a po odehrané půli jste 1:2 prohrávali. Jaké poučení jste si z nedokončené partie vzali?

Že si nesmíme myslet, že Duklu přehrajeme. I proto jsme tady narazili... Tentokrát jsme na domácí vyrukovali s pevným obranným blokem, pohlídali si Beauguela, který je hodně nepříjemným útočníkem, plnili taktické pokyny, které nám trenér dal, a i proto jsme zápas zvládli.

Však také byli domácí rozladěni. První zápas měli dobře rozehraný, po poločase vedli a tentokrát museli brát s povděkem jen remízu.

Ani se nedivím, že se cítili ukřivděni, ale na druhou stranu jsem rád, že na druhý pokus jsme si to rozdali férově a hlavně po celých devadesát minut. My se z prvního střetnutí poučili, pracovali usilovně a fotbalový bůh nás za to odměnil.

Z posledních pěti zápasů jste posbírali třináct bodů. Co je příčinou tak zásadní příbramské proměny?

Zavládla pohoda v kabině, což se odráží i do pohody na hřišti a následně i do našich výkonů. Věříme si a daří se nám, ale musíme zůstat dál nohama na pevné zemi a dobře se připravit na další zápasy. Teď na Slavii, poté doma na Teplice.

A přitom doufat, že jste i příbramské fanoušky sérií pěti zápasů bez prohry patřičně naladili, takže konečně najdou na váš stadión cestu. Hrát pro sedm set fanoušků, jako tomu bylo v úterý na Julisce, to určitě není pro žádného fotbalistu příjemné...

Domácí návštěvy nás mrzí. Sami bychom chtěli, aby do příbramských ochozů chodilo víc lidí. Doufám, že jsme si výkony a výsledky v uplynulých pět kolech udělali dobrou reklamu, takže už v příštím domácím zápase s Teplicemi přijde větší návštěva.

Fotbalisté Příbrami v Synot lize pětkrát za sebou neprohráli. Získají body i v příštím ligovém kole na půdě pražské Slavie?
Ano, v Edenu vyhrají
43,3 %
Ano, na Slavii remizují
19,5 %
Ne, na hřišti Slavie prohrají
37,2 %
Celkem hlasovalo 1619 čtenářů.

Reklama

Související témata: