Hlavní obsah

Na první zápas po návratu z bundesligy Pilař rád nevzpomíná, i proto věří, že druhá konfrontace dopadne jinak

Na návrat na českou ligovou scénu zrovna rád nevzpomíná. Když totiž Václav Pilař přišel v létě do Plzně na hostování z německého Wolfsburgu, narazil hned v prvním soutěžním zápase na Spartu. Jeho tým v duelu o Superpohár nejenže prohrál vysoko 0:3, ale navrátilce z bundesligy navíc odnesli z letenského trávníku na nosítkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Pilař bere konfrontaci se Spartou jako vrchol podzimu.

Článek

„Naštěstí šlo jen o šrám v obličeji, takže se o žádné vážné zranění nejednalo," vrací se před nastávající ligovou konfrontací s Pražany reprezentační záložník Václav Pilař o tři a půl měsíce zpátky a doufá, že v sobotu po mači bude lépe. Jemu i jeho plzeňským spoluhráčům...

Pro fotbalisty plzeňské Viktorie má sobotní duel výjimečný náboj. V sezónách předchozích hrávali v tuto dobu pravidelně evropské poháry, takže vrcholem podzimu pro ně byly zápasy s Bayernem, Barcelonou, nebo třeba i Mariborem či Kodaní. Letos však z evropské scény odkráčeli dřív, než na ni stačili vstoupit, a i proto je jejich motivace před utkáním s úřadujícím mistrem enormní.

Zápas Plzeň - Sparta se hraje v sobotu ve 20.15, rozhoduje ho Jílek, přímý přenos vysílá ČT Sport.

„Všechno jde stranou. Je to pro nás výjimečný zápas, který chceme vyhrát a zůstat v tabulce na první příčce. Jako ostatně chceme zvítězit v každém utkání. Porazit Spartu a pak třeba prohrát s dvěma soupeři po sobě, to by bylo k ničemu," přiznává Václav Pilař, že on i celý plzeňský tým nemyslí před zápasem s největším rivalem na nic jiného, než na zisk tří bodů.

A ani nelichotivá bilance posledních sezón na tom nic nemění, neboť v posledních pěti  zápasech nedokázala Plzeň Spartu porazit.

„Ale já proti ní hrál naposledy před dvěma lety, kdy jsme 3:1 vyhráli. A na Letné k tomu," brání se Pilař reminiscencím na minulost a statistikám.

„Hrajeme jen ligovou soutěž, a proto nemíníme připustit, aby nás Sparta v tabulce přeskočila. I proto půjdu třeba já osobně do zápasu s tím, abych podal co nejlepší výkon a mančaftu pomohl," plánuje malý velký muž, jenž se v průběhu podzimu stal zase motorem plzeňského týmu a díky tomu si vysloužil i návrat do reprezentace.

Recept na Spartu Pilař má. Anebo alespoň věří, že jeho Plzeň má v repertoáru zbraně, které by mohly na Pražany platit.

„Musíme si počínat daleko agresivněji, než třeba v srpnovém Superpoháru, nesmíme soupeři dopřávat prostor, zlepšit se prostě úplně ve všem. Udělat pro výhru prostě úplně všechno," má jasno, jak v sobotním večerním šlágru uspět.

Reklama