Hlavní obsah

Teď ještě udělat Spartu, snil po výhře nad Plzní jihlavský Masopust

Jihlava

Tomu se říká šťastná ruka. Za stavu 1:1 poslali jihlavští trenéři do hry Lukáše Masopusta, který po pěti minutách na trávníku vstřelil vítězný gól. „Kluci mi to perfektně připravili, já to už jen zametl do brány,“ smál se 21letý záložník, pro kterého to byl kvůli zranění teprve druhý start na podzim.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vzadu Lukáš Masopust, autor vítězné jihlavské branky proti Plzni, v popředí Vladimír Kukoľ.

Článek
Fotogalerie

Cítíte se jako hrdina?

Kdepak, rozhodně ne, odmakali to spoluhráči, já byl na hřišti jen chvilku. Je to ale super. My jsme šli do zápasu s tím, že nemáme co ztratit, což je samozřejmě daleko lepší, než když jste pod tlakem. Tuhle výhodu jsme využili.

Vrátil jste se po delším zranění, o to větší radost máte?

Chvilkama jsem z toho byl už na hlavu, nebylo mi nejlíp, když jsem se na zápasy jen díval z tribuny. Minule v Teplicích jsem konečně na pár minut naskočil, teď podruhé. Moc jsem se těšil.

Upřímně, věřili jste, že můžete Plzeň porazit?

Každý zápas je jiný, trenéři nás prostě dobře připravili. Teď ještě udělat Spartu, kterou máme doma příště. (usměje se) Musíme zůstat na zemi, ale uděláme všechno pro to, abychom uspěli i proti ní.

Jaký je důvod neuvěřitelného jihlavského vzestupu? Po trenérské změně jste v pěti zápasech získali 13 bodů.

Je to zvláštní, jenže čím to je, nevím. Asi funguje nový impulz. Máme jasně dané noty, kterých se držíme, ale přece neprozradím, jaké. (směje se)

Reklama

Související témata: