Hlavní obsah

Liberecký Pimpara: Sestup Slovanu? Nepředstavitelné!

Příbram

Před rokem hrál sedmadvacetiletý stoper Jiří Pimpara se Slovanem Liberec Evropskou ligu. Teď s ním bojuje o záchranu v Synotlize. Po sobotní prohře v Příbrami 0:1 přezimuje liberecký klub na předposlední příčce. Sestup trojnásobného mistra si však Pimpara nedovede představit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jiří Pimpara.

Článek

Neděsí vás předposlední příčka?

Je to nepříjemné, ale vzhledem k vyrovnanosti ne beznadějné. Musíme se dobře připravit na jaro a zvládnout záchranu. Teplice to také dokázaly. Nám se na jaře daří, takže bychom se měli co nejrychleji dostat z pásma sestupu.

Připouštíte si variantu, že by Slovan sestoupil?

Vůbec! Nepředstavitelné! O tom nechci ani slyšet ani mluvit. To je utopie. Musíme zabojovat a ligu zachránit.

Jenže v minulé sezóně také nikdo nepřipouštěl, že by mohla sestoupit Olomouc a teď hraje druhou ligu...

Samozřejmě to víme. V minulé sezóně jsme se sami divili, co tam dole Olomouc dělá. Teď jsme v obdobné situaci. Připouštím, že ten strašák tu je, ale musíme bodovat především doma.

Nesplnili jste úkol vedení, neuhráli s Jihlavou a v Příbrami čtyři body. Hrozí vám pokuta. Smíříte se s ní?

Co se bude dít, teprve uvidíme. Domluva tam byla, my jsme ji nenaplnili. Když pokuta přijde, musíme jí příjmout.

Loni jste hráli touhle dobou Evropskou ligu. Co se stalo se Slovanem?

Někteří hráči odešli, ale to je fotbal, patří to k němu. Kádr nemáme špatný. Sehrál jsem ale spoustu remízových zápasů, které jsme měli vyhrát. Naskakovalo nám to jen po bodu. Bohužel smůla nás provázela především v koncovce. Navíc nám vypadlo kvůli zraněním pět hráčů, kteří patřili k základním kamenům. Pořád nám scházejí Pavelka, Frýdek, Coufal. Změny v sestavě byly hrozně znát. Chybějící hráče jsme nedokázali plnohodnotně přes veškerou snahu nahradit.

Nejste zvyklí hrát o záchranu, nemůže být v hlavách už určitý strach, že to zase nezvládnete?

Klukům do hlav nevidím, mohu mluvit jen za sebe. Nic takového v hlavě nemám. Připravuji se stejně na každý zápas, chci ho vyhrát. Kdybychom v Příbrami vyhráli, vydělali bychom si na prémiích. To bylo druhořadé, ale chtěli jsme vyhrát. Byli jsme motivovaní na vítězství, o peníze v tu chvíli nešlo, to bylo druhotné. Pokud má někdo strach v hlavě, musí zapracovat na tom, aby ho dostal ven.

Na hřišti ale nebylo vidět, že byste šli za vítězstvím. Příbram byla lepší...

Přiznám se, že mne samotného to překvapilo. Příprava v týdnu byla dobrá, věděli jsme, o co jde, a šli jsme do zápasu s odhodláním. Na hřišti jsme to ale neukázali. Selhali jsme i při signálu domácích, při tom jsme se na ně připravovali. Nebyli jsme dopředu nebezpeční. Podle mne to byl náš nejhorší podzimní výkon.

Na co se musíte v zimní přípravě změnit, aby Slovan nesestoupil?

Všechno. Teď si odpočinout, zapomenout a s čistou hlavou vstoupit do přípravy. V ní musíme dobře potrénovat, okysličit tým, a hlavně makat. Na jaře to musíme v lize především ubojovat. Žádný fotbal na krásu, ale bojovat a hrát na body. Na začátku máme soupeře, kteří jsou v tabulce kolem nás, doma. Musíme bodovat naplno. Jiná cesta není. Musíme jezdit po zadku.

Reklama