Hlavní obsah

Dva jarní výbuchy neustál, trenér Urban v Českých Budějovicích skončil

Debakl 0:6 v Plzni a navrch domácí výbuch 1:3 s Brnem. To je pro fotbalisty Českých Budějovic černý start do ligového jara, od sestupových příček je dělí jen tři body. Reakce přišla vzápětí. Vedení Dynama v neděli téměř v pravé poledne oznámilo, že po nevydařeném sobotním duelu se Zbrojovkou odvolalo z funkce hlavního trenéra A-týmu Luboše Urbana.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic Luboš Urban.

Článek

„Úvod do jarní části sezóny nám herně a především výsledkově vůbec nevyšel. Okamžitě po skončení sobotního zápasu zasedlo vedení klubu spolu s akcionáři, kteří vyjádřili nespokojenost nad současným stavem. Během jednání došlo k závěru, že tým potřebuje nový impuls," říká Martin Vozábal, generální manažer Dynama.

Výsledkem jednání je tak odvolání hlavního trenéra.

Luboš Urban převzal tým na začátku roku 2014, kdy Dynamo hrálo druhou ligu. Díky skvělé jarní jízdě Jihočeši nakonec oslavili postup do Synot ligy. Na podzim Dynamo uhrálo v šestnácti zápasech osmnáct bodů, prožilo tak klidnou zimu. Jenže vstup do jara Urbanovým svěřencům nevyšel, když ve dvou zápasech s Plzní a Brnem nezískali ani bod a inkasovali devět branek.

„Porážka 1:3 nás odsoudila do hry o záchranu. Po inkaosvání druhého gólu to byl z naší strany neskutečný chaos. Každý si dělal, co chtěl, jeden koukal na druhého, přitom fotbal je kolektivní sport. Vadí mi druhá půle. Zasloužená porážka, ale není nic ztraceno. Musíme zabrat příště," kabonil se Urban po zápase. On sám ale už šanci k reparátu nedostane...

Nedělní pozápasový trénink vedl Martin Vozábal a vedení klubu post hlavního trenéra intenzivně řeší. Složení realizačního týmu pro zbytek sezóny oznámí po pondělním volnu v úterý ráno tak, aby obě úterní tréninkové jednotky vedl již nový trenér.

Reklama

Související témata: