Hlavní obsah

Jihlava srovnala z ojedinělé šance, posteskl si po plichtě na Vysočině jablonecký stoper Beneš

Jihlava

V dostizích o čelo prvoligové tabulky s Plzní a se Spartou poprvé v jarní části soutěže zaváhali. Fotbalisté Jablonce byli z remízy 1:1 v Jihlavě hodně rozpačití.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vít Beneš z Jablonce (vzadu) a Matúš Marcin z Jihlavy.

Článek

„Škoda ztráty. Do utkání jsme nevstoupili dobře, avšak úvodní tlak domácích jsme přečkali a dokonce pak vstřelili vedoucí gól. A paradoxně po přestávce, když jsme konečně začali předvádět naši obvyklou hru, soupeř z ojedinělé šance srovnal," posteskl si jablonecký stoper Vít Beneš. „Na moment jsme dali Šulkovi hodně prostoru a on to trefil parádně," ocenil protihráčovu povedenou dalekonosnou střelu.

Beneš litoval, že se jeho týmu nepovedlo přidat druhou branku. „Závarů v domácí šestnáctce bylo hodně, ale zřejmě nám chyběla i trocha štěstíčka. Moc tutovek jsme si ovšem nevypracovali," uznal Beneš. „Za týden musíme porazit doma Spartu a srovnat s mužstvy v popředí tabulky zase krok," plánoval okamžitě.

Kouče Jablonce Jaroslava Šilhavého výkon Jihlavy překvapil. „Proti nám zahrála o mnoho lépe než předtím proti Slovácku. S důrazem a bojovností domácích jsme měli zejména zpočátku dost problémů. I za stavu 1:1 jsem věřil, že jsme schopni střetnutí rozhodnout, avšak naši snahu bohužel notně přibrzdilo Mingazovovo vyloučení. Zlobím se na něj, do brankáře Hanuše zajel úplně zbytečně," vytkl Turkmenovi Šilhavý. „Nezbývá nám než si říct, že jsme si odvezli plusový bod zvenku," dodal smířeně.

Jihlavský trenér Luděk Klusáček mínil, že nerozhodný výsledek odpovídá průběhu zápasu. „Bojujeme o záchranu, v naší situaci je tudíž bodík s tak silným protivníkem cenný. Dokázali jsme srovnat v okamžiku, kdy se nám příliš herně nevedlo. Po vyloučení Mingazova jsme sice měli osm minut výhodu jednoho muže v poli navíc, avšak taková kvalita, abychom dokázali přesilovku využít, na naší straně nebyla," konstatoval Klusáček.

O premiérovou jarní branku celku z Vysočiny se zasloužil parádní trefou z hranice šestnáctky záložník Peter Šulek. „Střela mi sedla skvěle, jsem hrozně šťastný. Není však důležité, jestli jsem skóroval já, nebo někdo jiný. S klukama jsme si v kabině řekli, že už musíme začít dávat góly, a to jsme splnili. V závěru už nám trochu ubývaly síly, za remízu jsem tedy rád," svěřil se šestadvacetiletý slovenský fotbalista v jihlavských službách.

Reklama

Související témata: