Hlavní obsah

Plzeň může vést již o pět bodů. Ale nejdřív si je musí uhrát, říká Lavička

Jablonec nad Nisou

Obhájci titulu se rýsuje pořádný malér. Ve středu už fotbalisté Sparty mohou ztrácet na Plzeň pět bodů. Samozřejmě za předpokladu, že Viktoria v neděli vyhraje na Dukle a pak také ve středu v domácí dohrávce nad Slavií. Letenští totiž v Jablonci uhráli jen bezbrankovou remízu. „Zda to nahrává Plzni? Co na to říci... Plzeň si musí své zápasy včetně odloženého teprve uhrát. Jasné ale je, že jsme sem přijeli pro tři body,“ kabonil se po smíru na Střelnici kouč Vítězslav Lavička.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zachmuřený trenér Sparty Vítězslav Lavička během zápasu v Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Vedou tabulku o jeden bod. Jenže už ve středu můžou mít pořádný zásek. „Je to bohužel slabá útěcha. Pak už bychom neměli obhajobu titulu ve svých rukou. Pořád však ještě do konce ligy zbývá hodně zápasů. Věřím, že i na Plzeň přijde utkání, v němž ztratí," říká záložník Bořek Dočkal.

Sparta však každopádně na jaře venku ještě nevyhrála, což jí značně komplikuje mistrovské plány. „Komplikace to byla již v Ostravě, natož teď. Narazili jsme však na dva dobré soupeře a ani v jednom z těchto zápasů jsme si asi vyhrát nezasloužili," přiznává Dočkal.

Pánem situace je teď Viktoria. „Věděli jsme, že nás v Jablonci čeká náročný zápas, což se potvrdilo. Přesto jsme chtěli získat víc než jeden bod. Byl to zápas hodně bojovný z obou stran, prostoru na souvislejší kombinaci tam moc nebylo. Šance byly na obou stranách, ale nikdo je neproměnil," konstatoval trenér Vítězslav Lavička.

Jablonci ještě stále chybí zkušenosti

Jablonec momentálně ztrácí na Spartu čtyři a na Plzeň tři body. „Všechno je ještě v závěru ligy možné. Hlavně si chceme hrát to svoje a uvidíme, na co to bude stačit," poukázal obránce Filip Novák.

Zatímco s Plzní přišel Jablonec doma v poslední chvíli o bod, se Spartou ho uhrál. „V porovnání s nejlepšími nám stále nejvíc chybí zkušenost. Na straně Plzně a Sparty jsou samí reprezentanti, my se tam teprve škrábeme. S tím souvisí i proměňování šancí a klidnější předfinální fáze," srovnává trenér Jaroslav Šilhavý.

Jeho tým každopádně ještě stále komplikuje bitvu o titul. „Větším soupeřem je pro nás asi pořád Plzeň, protože má ještě dva zápasy před sebou. Ale když získá šest bodů, už to pro nás bude hodně složité. Nesmíme ovšem ztratit pokoru a teď se bavit o titulu... Vždyť v létě jsme tu teprve tvořili nové mužstvo," zůstává Šilhavý nad věcí.

Reklama