Hlavní obsah

Statistika: Novák a Jihlava jsou premianty posledního březnového kola

Praha

Žádný obránce ve fotbalové Synot lize ještě nikdy nevstřelil za sezónu víc než devět gólů. Filip Novák jich má na kontě již osm. Jablonecký bek se podle oficiálního serveru soutěže postaral o nejlepší výkon 21. kola. Týmem kola pak byla vyhlášena Vysočina Jihlava, která přibrzdila jarní rozlet Hradce Králové.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký obránce Filip Novák se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Byl to jeho zápas. Jablonecký levý obránce Filip Novák vstřelil Příbrami oba góly svého mužstva a přidal k nim také výborný výkon.

Tušení ho zkrátka nezklamalo. "Když jsem se v den zápasu vyspal po obědě, říkal jsem Pospovi (Martinu Pospíšilovi), s nímž jsem na pokoji, že nějak cítím, že to tam padne. A taky to tak vyšlo. Dokonce dvakrát, takže jsem spokojený," usmíval se Novák.

Dvě střely proměnil v dvě branky, druhá byla z penalty. Ofenzivní bek měl také velmi solidní úspěšnost přihrávek - 53 dobrých z 65. Vyhrál také osm z třinácti osobních soubojů.

Dostali den volna navíc

Týmem kola je jihlavská Vysočina, která porazila 2:0 vzkříšený Hradec Králové. Domácí měli převahu, úspěšnost jejich přihrávek činila 78%, rozdali si 349 dobrých přihrávek.

"Důležité vítězství, dává nám klid do dalších bojů. Hráči dostali za dva zvládnuté zápasy den volna navíc," křenil se trenér Luděk Klusáček.

"Pro nás bylo důležité potvrdit vítězství z Budějovic. Hradec byl velmi těžký soupeř, aktuální forma neodpovídá jeho postavení v tabulce. Pomohla nám penalta, protože jsme se nedostávali v prvním poločase moc do hry. Po přestávce už to bylo lepší," oddechl si Klusáček.

Reklama

Související témata: