Hlavní obsah

Zlomený Vukadinovič : Gól bych klidně oželel, jen kdybych mohl zůstat na hřišti

Praha

Zlomený byl až hrůza. A k tomu, aby se po duelu s klokany rozbrečel, mu také příliš nescházelo. „Omlouvám se. Moc a všem. Spoluhráčům, mužstvu, fanouškům, celé Slavii,“ lítostivě ze sebe soukal srbský legionář Vukadin Vukadinovič, jenž se stal hlavním protagonistou vršovického derby. Slavným i neslavným. „Jako v životě. Ani tam není nic černobílé,“ lakonicky glosoval Vukadinovičovu roli slávistický kouč Miroslav Beránek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hlavní rozhodčí Příhoda uděluje červenou kartu Vukadinu Vukadinovičovi ze Slavie (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Na poslední půlhodinu musel Vukadinovič nuceně do šatny. Uprostřed hřiště se nesmyslně snažil zastavit hostujícího Radu, i když míč už byl dávno pryč a on ho evidentně zasáhnout nemohl.

Byl jsem přemotivovaný, vysvětloval červenou

Rozhodčí Příhoda se nerozpakoval a tasil červenou. Srbský legionář musel z placu. A to jen pár minut poté, co rozjásal slávistické fanoušky vydařeným lobem, jímž přehodil gólmana klokanů Zlámala a zajistil tak svému celku vedení.

„Počínal si už prostě chytřeji, než při prvních dvou velkých příležitostech, do nichž se dostal v první půli a které jsem mu chytil," uznal Zlámal.

„Fakt jsem se z nich poučil," souhlasil Vukadinovič.

Jenže radost z první ligové trefy ve slávistickém dresu mu vzápětí pokazila červená karta a vyloučení.

„Byl jsem přemotivovaný, proto zákrok, který mě mrzí. Sudí mohl sáhnout jen po žluté," netajil Vukadinovič, že byl hodně špatný z toho, že musel ze hřiště.

„Na prvním místě jsou samozřejmě pravidla. Ale je také duch pravidel a duch hry. A vzhledem k tomu, jak byl zápas vedený a některé zákroky posuzované, mohl rozhodčí skutečně sáhnout po žluté," bral svého svěřence v ochranu trenér Beránek.

„Za vyloučení Vukadinoviče samozřejmě nepochválím a vyloučení s ním budu řešit. Za aktivitu, kterou v utkání hýřil, si však pochvalu zaslouží," dodal vzápětí.

Na televizi se raději nedíval

„Kdybych se měl rozhodnout mezi gólem a červenou, raději bych si odpustil brankovou trefu a zůstal na hřišti," přiznával srbský legionář, že byl z vyloučení hodně špatný.

„Já se v kabině ani na televizi nedíval, neměl jsem na to prostě nervy. Do konce zápasu chybělo ještě spoustu času, takže mně nezbývalo než doufat, že kluci vedení udrží," prozrazoval.

Nedočkal se, klokani v 89. minutě Mikušovou bombou vyrovnali a sebrali Slavii výhru, na kterou sešívaní čekají teď už pět kol.

„Z trestňáku. A minutu  před koncem, což bylo o to horší. A teď navíc nebudu moci nastoupit ani do derby se Spartou, na které jsem se strašně těšil. Musím se všem ještě jednou omluvit," sypal se popel na hlavu Vukadinovič.

Byl slávista Vukadinovič vyloučen v zápase proti Bohemians Praha 1905 správně?
Ano, nic jiného než vyloučení nepřipadalo v úvahu
60,4 %
Ne, za faul měl dostat jen žlutou kartu
39,6 %
Celkem hlasovalo 4327 čtenářů.

Reklama

Související témata: