Hlavní obsah

Plzeň udržela před Spartou pětibodový náskok. Liberec unikl z pásma sestupu

Aktualizováno

I po 22. kole vedou fotbalisté Viktorie Plzeň tabulku Synot ligy před druhou Spartou o pět bodů. Náskok si udrželi díky výhře v Ostravě nad Baníkem 2:0, kterou ve druhé půli zařídil Hořava a Rajtoral. Liberec se odrazil z posledního místa a po vítězství 1:0 nad Brnem se dokonce vymanil ze sestupového pásma s jednobodovým náskokem na duo České Budějovice, Hradec Králové. O vítězství rozhodl jediným gólem v závěru Bakoš, Brno dohrávalo posledních dvacet minut bez vyloučeného Čtvrtníčka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost plzeňských hráčů z druhého gólu v Ostravě, jehož autorem byl František Rajtoral (v popředí uprostřed).

Článek
Fotogalerie

Plzeň oslavila osmou výhru za sebou, ale na Bazalech se nerodila vůbec snadno. Dlouho jedinou šanci v zápasu měl velmi aktivní Baroš. Plzeň mohla jít do vedení po půlhodině hry, kdy Lučič stáhl ve vápně Mahmutoviče. Jenže následnou penaltu kopl Kolář velmi špatně a brankář Pavlenka mu ji, podobně jako sparťanu Lafatovi, lapil.

Favorizovaná Viktoria se rozehrála až ve druhé půli, kdy se na hřiště dostal Hořava. Právě on po hodině hry parádní střelou zpoza vápna zařídil hostům uklidňující vedení, které těsně před koncem pojistil po rohovém kopu Rajtoral. Baník tak už devět kol nevyhrál, Plzeň nedokázal porazit již pojedenácté v řadě.

Liberec spasil Bakoš

Liberečtí fotbalisté slaví po téměř půl roce první ligovou výhru. Na říjnové vítězství nad Bohemians se jim dlouho nedařilo navázat, ale doma proti Brnu se konečně dočkali. Severočeši byli po celý zápas aktivnější, ale tlak nedokázali dlouho zužitkovat.

Domácím pomohlo vyloučení brněnského Čtvrtníčka, který dvacet minut před koncem zápasu vyfasoval červenou kartu za udeření Pokorného do rozkroku po předchozím souboji. Přesilovku využil v poslední desetiminutovce se štěstím Bakoš, pro něhož to byl první gól v dresu Slovanu. Liberec tak ukončil devítizápasové čekání na vítězství a unikl ze sestupových pozic, Brnu patří devátá příčka.

Fotbal on-line
22. kolo Synot ligy
Ostrava - Plzeň 0:2
Branky: 59. Hořava, 88. Rajtoral
Liberec - Brno 1:0
Branka: 81. Bakoš

Reklama

Související témata: