Hlavní obsah

Statistika: Zeman nejkreativnějším hráčem kola, porazil i Litsingiho

Praha

Dovedl svůj tým jen k remíze, osobní ocenění přesto získal. Příbramský záložník Martin Zeman podle statistik fotbalové Synot ligy dominoval v Chance indexu - plejmejkři 22. kola.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Příbramský záložník Martin Zeman (nahoře) v utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

"Výhra by byla spravedlivější, ale z tlaku jsme měli jen šance a ne góly," posteskl si po remíze 1:1 s Jihlavou příbramský trenér Pavel Tobiáš.

Aspoň bod jeho týmu zachránil dorostenec Suchan. Aktivitou hýřil především Martin Zeman. Krajní záložník Středočechů rozdal celkem osmnáct důležitých přihrávek. Šest pasů do gólové šance a dvanáct přihrávek do šestnáctky mu vyneslo celkových 45 bodů.

Druhý skončil se ziskem 28 bodů teplický Franci Litsingi. Tedy hráč, jemuž se někdy chce - a jindy mu elán zase schází...

"Litsingi je kvalitní hráč, ale měl špatné období po návratu z Afriky, kdy mu to nešlo. Měl jsem s ním proto pohovor a pomohlo to. Když bude mít chuť hrát, v sestavě bude," avizoval trenér Petr Rada.

Pokud jde o běžecké kategorie, rychlonožkou je baníkovský Vojtěch Štěpán, který v duelu s Plzní naběhal ve sprintu 488 metrů. S velkým náskokem tak překonal trojici sparťanů. Maratonce pak vede příbramský Josef Hnaníček, s Jihlavou naběhal 13 349 metrů.

Reklama

Související témata: