Hlavní obsah

Takové nervy jsme nečekali, ale o to je vítězství sladší, přiznal kapitán Sparty Lafata

Praha

V této sezóně už dal kapitán Sparty David Lafata Slavii tři góly. Dva na podzim v Edenu a jeden v sobotu na Letné, kdy vyrovnal na 1:1, když přetlačil v souboji slávistického bijce Martina Latku. Při vítězném gólu doslova kryl záda střel Jakubu Brabcovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Jakub Brabec (vlevo) a David Lafata se radují z gólu proti Slavii.

Článek

Vítězství nad Slavií jste vydřeli v předposlední minutě. Čekali jste, že to budou takové nervy, když vzhledem k problémům hostí jste byli jasným favoritem derby?

Věděli jsme, že to bude těžké utkání, ale že to budou takové nervy, to jsme nečekali. Nakonec jsme vyhráli a máme tři body, ale bylo by to bývalo lepší bez těch nervů. O to je konec sladší.

Zamával s psychikou mužstva gól, který jste dostali už ve čtvrté minutě?

Nikomu to určitě na pohodě nepřidalo... Měli jsme ale dost času na to, abychom zápas otočili. Ten gól pomohl Slavii. Mohla ještě víc zalézt a čekat na brejky. Ty měla perfektní. Podle mě byl pro zápas rozhodující zákrok našeho brankáře Marka Štěcha, kdy vytáhl na roh střelu Hrubého, který na něj šel sám.

Před zápasem jste říkal, že derby vždycky bolí a obzvlášť, když hraje Martin Latka, s nímž se znáte ještě z Českých Budějovic. Dával vám hodně do těla?

To k derby patří, ale on není zákeřný.

Vy jste ho ale přetlačil při vašem vyrovnávacím gólu...

Byl jsem u míče rychleji než on. Povedlo se (úsměv).

Vyrovnat jste mohl už v první půli, co k tomu chybělo?

Možná dvacet centimetrů. Bořek Dočkal dobře kopnul rohový kop, bohužel jsem na míč nedosáhl.

Co jste si vůbec říkali v o přestávce v kabině? Nebyla tam bouřka?

Nebyla. Řekli jsme si, že se musíme zlepšit a zápas otočit.

Kromě vyrovnávacího gólu jste měl po změně stran další šance, ale nedal...

Při té hlavičce mi zase chyběl kousek. Míč jsem jen lízl. Asi budu muset skákat výš. Při další mi ukopl míč v posledním okamžiku obránce, když jsem se srazil s brankářem Berkovcem. Ještě mě na něj strčil. Ale vyhráli jsme, což je podstatné.

Nepřepadaly vás už černé myšlenky, když se blížila devadesátá minuta, pořád to bylo 1:1 a vy jste marně dobývali obranu Slavie?

Ani ne. Rozhodčí ukázal, že nastaví pět minut. Času bylo pořád dost. Měli jsme velkou převahu, slávisty už chytaly křeče. Věřil jsem, že míč do brány ještě dotlačíme, což se povedlo Kubovi Brabcovi.

Reklama