Hlavní obsah

Dukla láká fanoušky na sportovní rodinné odpoledne na Julisce

Praha

Fotbalový klub Dukla Praha se rozhodla zapojit do charitativní kampaně "Podporuji léčbu hemofílie" a při příležitosti sobotního ligového utkání s Jabloncem uspořádat sportovní odpoledne, které bude věnováno právě hemofilikům. Fanoušci mohou přijít a s rodinou si užít zážitkové odpoledne plné sportovních aktivit a podpořit přitom dobrou věc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Dukly Patrik Gedeon.

Článek

Pro rodiny s dětmi bude od 13:00 do 20:00 připravené odpoledne plné sportovních aktivit a soutěží pod záštitou známých sportovců, například pětibojaře Davida Svobody. Zlatým hřebem dne bude od 17:00 ligové utkání FK Dukla Praha - FK Baumit Jablonec.

Akce se samozřejmě odehraje v dejvickém areálu na Julisce. Součástí programu je také autogramiáda sportovních legend Věry Čáslavské a Václava Samka, pětibojařů Davida Svobody a Jana Kufa, koulaře Ladislava Prášila a fotbalistů Néstora Rogera Albiacha a Michaela Krmenčíka.

Návštěvníci, kteří dorazí v červeném tričku kampaně, mají vstup zcela zdarma. Tričko bude k zakoupení i na místě.

Hemofilie je nejčastějším onemocněním ze skupiny krvácivých, která se projevují poruchami srážlivosti krve. V České republice je v současnosti registrováno přibližně 1000 hemofiliků a zhruba pětinu tvoří mladí ve věku do 18 let. Hemofilikům kvůli defektnímu genu hrozí jak nadměrné krvácení, tak i krvácení spontánní, často do kloubů, svalů a případně i vnitřních orgánů - a to mnohdy i bez zjevné příčiny. Bez stanovení včasné diagnózy a nasazení patřičné léčby jsou to ale také silné bolesti a postupné znehybňování celého pohybového aparátu.

Reklama

Související témata: